Zelenski otkrio uslov za razgovor s Putinom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je voljan da isključivo direktno razgovara s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a ne preko posrednika.

„S predsednikom mogu razgovarati samo direktno, bez posrednika“, rekao je Zelenski.

Rusija trenutno ne pregovara ozbiljno, dodao je. Ako ruski predsednik „shvata stvarnost“, postoji mogućnost da se pronađe diplomatsko rešenje sukoba, dodao je.

Zelenski se obratio okupljenima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. „Ukrajina će se boriti dok ne vrati svu svoju teritoriju“, poručio im je Zelenski.

„Moskva bi trebalo da povuče svoje vojnike na linije pre početka invazije“

Ukrajinski predsednik je izjavio da bi Moskva trebalo da povuče svoje vojnike na linije na kojima su bili pre početka ruske invazije 24. februara. „To bi mogao da bude prvi korak prema pregovorima“, rekao je, dodavši da Rusija kupuje vreme u svojim pregovorima s Ukrajinom.

On je osudio i nedostatak jedinstva zapadnih zemalja kada se radi o ratu u Ukrajini. „Moje je pitanje: postoji li jedinstvo u praksi? Ja ga ne vidim.“ Naglasio je da je potrebna „podrška ujedinjene Evrope“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rusijavolodimir zelenskiukrajina
Komentari (4)
Dodaj komentar
 • Americki Alah

  e, da si hteo da postujes Minski sporazum, ali nisi. Tvoji gospodari ti naredili da lajes, a sad im vis enisi potrteban, postao si im problem. Sad vidis kako je bilo poltronima u afganistanu, vijetnamu, siriji…. i sa svih mesta odakle su se anglosaksi junacki povukli.

 • Anonimni

  Samo Ti slusaj Amere i engleze pa ces ostati bez drzave a najgore i jos mnogo poginulih sa obe strane (nepotrebno). Borice se i podrzavati tvoji sponzori do poslednjeg Ukrajinca. Niko nije krenuo u ovako nesto (verovatno izazvan necim sto si prihvatio od strane sonzora) pa nece se posle vratiti kao da nije nista bilo. Razmisli na vreme dok jos mozes da steta bude manja.

 • popov branislav

  klovan se sell sa cirkusom,,onako,, kako cirkus ide po svetu!!a veilla zmija piton;;messes dana jede;;da…mesec dana jede;; ne…!!!

 • Anonimni

  Jednom komicar, uvek komicar…