Automobili 2

Žanr: animirani, avantura, komedija, 3D
Trajanje: 106 min.

Glavne uloge: Oven Vilson (Owen Wilson), Lari Kejbl Gaj (Larry the Cable Guy), Majkl Kejn (Michael Caine), Edi Izard (Eddie Izzard), Emili Mortimer (Emily Mortimer), Džon Turturo (John Turturro), Boni Hant (Bonnie Hunt), Franko Nero (Franco Nero)
Scenario: Ben Kvin (Ben Queen), Džon Laseter (John Lasseter)
Režija: Džon Laseter (John Lasseter), Bred Luis (Brad Lewis)

SINOPSIS
Zvezda, trkački automobil Munja Mekvin (Oven Vilson), i Mejter (Lari Kejbl Gaj), njegov najbolji prijatelj, kamion za tegljenje automobila koji se ne može porediti s njim, započeće novu avanturu po egzotičnim lokacijama širom sveta u filmu "Automobili 2". Njima će se pridružiti i mehaničarska ekipa iz rodnog grada Radijator Springsa kada se budu uputili preko okeana da bi se takmičili za prvi svetski gran pri u kome će se odlučiti koji je automobil najbrži na svetu. Ali put do šampionata biće prepun prepreka, zaobilaznica i urnebesno smešnih iznenađenja kad se Mejter upetlja u sopstvenu intrigantnu avanturu – međunarodnu špijunažu.
Rastrzanog između asistiranja Munji u izuzetno bitnoj trci i snalaženja u strogo poverljivoj špijunskoj misiji koju vodi najbolji britanski superšpijun – Fin Projektil (Majkl Kejn), Mejtera će ovo akcijom nabijeno putovanje odvesti do eksplozivne potere kroz ulice Japana, Italije, Francuske i Engleske. U tome će ga pratiti prijatelji, a posmatraće ga ceo svet. Dodatak ovoj uzbudljivoj priči predstavlja i šarolika nova ekipa automobila, brodova, vozova i aviona, zajedno sa strašnim zlikovcima i internacionalnim takmičarima u trkama.
O FILMU
Kad je završio snimanje "Automobila", Džon Laseter je znao da želi da ispriča još jednu priču s ovim likovima koje su i on i publika zavoleli. A ideje za "Automobile 2" počele su da se oblikuju mnogo pre nego što je produkcija filma počela.
"Za vreme ‘Automobila’ smislili smo scenu u kojoj će Munja Mekvin izvesti Sali, porše, na prvi sastanak. To je trebalo da bude u drajv-in bioskopu. Onda smo pomislili: ‘Koji će se film davati?’ Obožavam špijunske filmove i pomislio sam da bi bilo veoma zabavno da vidimo kakav bi bio špijunski film u svetu automobila. Smislili smo lik Fina Projektila, koji je trebalo da bude glavni junak u tom filmu u filmu", kaže Laseter. "Iako je na kraju scena promenjena i Munja je odveo Sali na krstarenje, nisam zaboravio ideju o Finu Projektilu i špijunskom filmu. Pomislio sam da u tome ima dosta potencijala", dodaje Laseter.
Dok su 2006. godine promovisali film "Automobili", Laseter je znao da bi kulturološki različite strane zemlje bile pravo okruženje za likove iz "Automobila" da se upletu u špijunsku priču. "Zabavno je odvesti Mejtera na put oko sveta i postaviti ga u situacije koje su jedinstvene za određenu zemlju", kaže Laseter. "Zamislio sam sve te likove i konstantno sam se smejao u sebi dok sam zamišljao šta bi Mejter radio u nekim situacijama. Kako bi se on snašao u vožnji na pogrešnoj strani ulice u Londonu? Kako bi izgledalo da se Mejter izgubi u lavirintu ulica u Tokiju bez ijednog saobraćajnog znaka na engleskom? I kako bi on funkcionisao u Italiji, gde znaci samo sugerišu šta biste mogli da uradite?"
Reditelj kaže: "Humor u ‘Automobilima 2’ potiče iz ličnosti ovih likova i toga što ih vidimo u zanimljivim situacijama u kojima su kao riba na suvom. Ali emotivnu srž filma čini prijateljstvo Munje Mekvina i Mejtera, koje će biti na testu na veoma zanimljiv način. Radi se o tome kako snaga prijateljstva može biti testirana. Ono što je stabilno na jednom mestu može da deluje potpuno drugačije na drugom mestu".
Koreditelj Bred Luis kaže: "Saradnja sa Džonom uvek je inspirativna. On ima izuzetno bujnu maštu i jednostavno možete da vidite da u njegovoj glavi postoje ogromni svetovi. U slučaju ‘Automobila 2’ ovi likovi su Džonu veoma posebni. Bilo je neverovatno iskustvo raditi rame uz rame s njim na ovom filmu".
Oficijelni sajt

Premijera: 8. septembar 2011. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

animirani filmautomobilicrtani
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Svetlana Bjegojević

    Onda nije trebalo ni da uvodite sinhronizaciju u bioskope, a što se tiče „učenja u bioskopu“, ta deca koja po vama treba da uče u bioskopu, idu u pratnji roditelja, koji im sve vreme čitaju prevod da bi znala o čemu se radi, tako da nema ništa od vašeg učenja, jer čuju samo glas roditelja i definitivno je smanjen čitav ugođaj i detetu i roditelju!

  • Mat Vujić

    Zato što se gledanjem filmova koji nisu sinhronizovani bolje uči strani jezik.

  • Jelena Pilčević

    Zašto „Cars 2“ nije sinhronizovan?