Gaša šeprtlja (video)

Žanr: komedija
Trajanje: 82 min
Zemlja porekla: Francuska, Belgija

Glavne uloge:
Theo Fernandez, Pierre-Fransois Martin-Laval, Arnaud Ducret
Scenario:
Andre Franquin, Mathias Gavarry
Režija:
Pierre-Fransois Martin-Laval

SINOPSIS

Gaston je primljen kao pripravnik u uspešnoj kompaniji čiji je moto „učinimo beskorisno korisnim“. Gašu, kralja šeprtlji, zdrav razum ga zaobilazi u širokom luku, i zahvaljujući svojoj skoro natprirodnoj moći stalno izazova katastrofe što njegovog šefa dovodi do ludila! Ili je ekstremno lenj i nemoguće ga je probuditi, ili u svojoj hiperaktivnosti izmišlja sve vrste mašina kako bi poboljšao živote svojih kolega, posebno gospođice Žan. Naravno, to što dolazi u kancelariju sa svojom mačkom, galebom i zlatnom ribicom u automobilu iz 1920-ih koji energiju prikuplja solarnim ćelijama, ne olakšava situaciju. Rizikujući da ugrozi budućnost kompanije, da li će uspeti da spase kompaniju od samog sebe?

O FILMU

„Gaša Šeprtlja“, na francuskom Gaston Lagaffe, humoristički je strip Andrea Frankena (1924-1997), genija evropskog stripa i humora. Serijal se pojavio 28. februara 1957. u belgijskom magazinu Spiru i prati dogodovštine Gaše, „besposlenog junaka“, čiji dolaze iz lenjosti ili „korisnih“ izuma, što se završava uništavanjem kancelarije. Strip je uvršćen u Mondov spisak „100 najboljih knjiga 20. veka“.

„Gaša Šeprtlja“ je i kod nas jedan od najpopularnijih stripova. U Srbiji i Jugoslaviji izlazi od 1965. u brojnim izdanjima, a najpopularniji je u prevodima Đorđa Dimitrijevića, koji je prevodio i stripove „Talični Tom“ i „Asteriks“. Nedavno je dovršeno objavljivanje celokupnog „Gaše“ na srpskom jeziku u šest knjiga, sa Dimitrijevićevim prevodom.

Oficijelni sajt: Gaston Lagaffe (2018)

Premijera: 5. april 2018. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pjer-Fransoe Martin-LavalaTeo Fernandez
Komentari (0)
Dodaj komentar