Hotel Transilvanija

Žanr: animirani, komedija, porodični
Trajanje: 91 min.
Premisa: Čak je i čudovištima potreban odmor

Glavne uloge: Adam Sendler (Adam Sandler), Kevin Džems (Kevin James), Dejvid Spejd (David Spade), Stiv Bušemi (Steve Buscemi), Endi Semberg (Andy Samberg), Moli Šenon (Molly Shannon), Fran Drešer (Fran Drescher), Selena Gomez (Selena Gomez), Kris Parnel (Chris Parnell)
Scenario: Piter Bejnham (Peter Baynham), Robert Smigel (Robert Smigel), Tod Daram (Todd Durham), Den Hejgeman (Dan Hageman), Kevin Hejgeman (Kevin Hageman)
Režija: Gendi Tartakovski (Genndy Tartakovsky)

SINOPSIS
Dobrodošli u Hotel Transilvaniju, Drakulinu rezidenciju, gde čudovišta i monstrumi zajedno sa svojim porodicama mogu doći da se odmore i nađu utočište od ljudi koji ih proganjaju. Jednog posebnog vikenda Drakula je pozvao neke od najčuvenijih čudovišta sveta, Frankenštajna i njegovu nevestu, mumiju, nevidljivog čoveka, porodicu vukodlaka i druge kako bi proslavili 118. rođendan njegove ćerke Mejvis. Nažalost, ceo Drakulin svet preti da se uruši kada se na vratima njegovog hotela pojavi jedan sasvim običan čovek.
O FILMU
Hotel Transilvanija okuplja najpoznatija čudovišta na svetu: Drakulu, Frankenštajna, vukodlaka, nevidljivog čoveka i mumiju, koji vode uobičajene živote: imaju porodicu, probleme i ponekad žele da pobegnu od svega. Ali za razliku od ljudi, moraju da se kriju od sveta, jer svi misle da su strašna čudovišta. Najbolji način da se sakriju jeste da odu u hotel Transilvaniju, koji je Drakula pretvorio u utočište u koje ljudska noga nije kročila još od 1898. godine. Ali i on ima svoje nedoumice: njegova ćerka Mejvis je tinejdžerka koja treba da napuni 118. godina, i kako odrasta, on se najviše plaši da će je izgubiti.
"Hotel Transilvanija predstavlja priču o odnosu oca i ćerke, jedino što je u ovom slučaju taj otac Drakula. Kao i svi očevi, on je nežan, ali preterano zaštitnički nastrojen prema ćerci. Međutim, za razliku od drugih očeva, on je Princ Tame", objašnjava reditelj Gendi Tartakovski. "Jedna od najtežih stvari koje morate da uradite kao reditelj jeste da pustite decu da se osamostale", smatra producentkinja Mišel Murdoka. "Ne možete zauvek da ih štitite, morate da imate poverenja u to da će se sami brinuti o sebi. Čak i Drakula misli da svet može ponekad da bude strašno mesto."
"Čudovišta su ovde duhovitija nego ikada ranije, ali ona su održala popularnost tokom svih ovih godina upravo zbog sjajnih ličnih priča koje nose", dodaje Tartakovski. "Čudovišta imaju određene ljudske osobine, zbog čega su dopadljivi i druželjubivi. Naš Drakula otkriva veliku, gorko-slatku priču s kojom će se mnogi poistovetiti. Videćete koliko ljudskosti može da ima jedan vampir." "Hteli smo da verno prikažemo likove, ali tako da čudovišta budu zabavna, a ne strašna. Njihov govor je moderan i pun duhovitih opaski, iako su junaci zadržali status ikona", dodaje reditelj.
Drakula je nepokolebljivi vođa čudovišta – snažan, dominantan, harizmatičan, zbog čega je odličan menadžer hotela. Doduše, posebno je vezan za svoju ćerku Mejvis. "Želeo sam da Adam prikaže drugačijeg Drakulu za novu generaciju", objašnjava Tartakovski. "Izuzetno sam ponosan na Drakulu, jer je na momente zabavan i maničan junak, ali s dobrim namerama – iz straha za sudbinu svoje ćerke. Otkrićete da je u suštini nežan i veoma brižan otac", dodaje Adam Sendler.
Mejvis je odlučna i oštroumna tinejdžerka od 118. godina, kojoj je pomalo dosadilo da provodi vreme zatvorena u okviru zidina očevog hotela, gde je provela čitav dosadašnji život. Ona želi da putuje i upozna svet oko sebe uz pomoć pridošlice Džonatana, ali se suočava s dilemom: da li da ode i slomi očevo srce, ili da ostane i izgubi svoje snove? "Mejvis je prava tinejdžerka – ima simpatičnu frizuru, prati modu, ume da se usprotivi starijima, ali je veoma iskrena i brine o svom ocu. Kao i mnoge devojke u tom periodu, ona samo želi da se osamostali. Snažna je i zna šta želi – da sama proživi različita iskustva, upozna nove ljude, vidi svet i osvoji slobodu", objašnjava mlada glumica Selena Gomez.
Mejvisino srce osvaja 21-godišnji Džonatan, radoznao, dobronameran i samouveren momak, kome je glas pozajmio Endi Semberg. "Džonatan jako podseća na mene i moje drugare iz srednje škole. Slobodouman je i pozitivan, iako nema uvek razloga za to." Tartakovski zaključuje: "Mislim da smo napravili jedinstven spoj duhovite i ekspresivne animacije koja će dirnuti različite generacije."
O REŽISERU
Gendi Tartakovski (reditelj)
Proslavio se kao reditelj čuvenih animiranih serija na kanalu "Cartoon Network": "Samuraj Džek", "Ratovi zvezda: ratovi klonova", "Deksterova laboratorija" i "Powerpuff Girls". Rođen je u Moskvi, a animaciju je usavršio na kalifornijskom Institutu za umetnost. Ovo je njegov prvi dugometražni animirani film.
O GLUMCIMA
Adam Sendler (Drakula)
Američki glumac poznat je po brojnim komedijama. Glumačku karijeru započeo je sredinom osamdesetih godina, a oprobao se i kao scenarista i filmski producent. Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima "Ne kači se sa Zohanom", "Svadbeni pevač", "Čak i Leri brak po meri", "Klik", "Džek i Džil", "Pedeset prvih sastanaka", "Matorani", "Moja nazovižena" i drugi.
Endi Semberg (Džonatan)
Jedan je od najtraženijih mladih komičara u Holivudu. Takođe je uspešan scenarista i član benda Lonely Island. Nominovan je za nagradu Emi 2009. godine. Privukao je pažnju publike filmovima "Volim te, čoveče", "Samo drugarski" i "Tatin sin".
Oficijelni sajt

Premijera: 29. septembar 2012. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

adam sendlercrtani
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Marina Ćurčić

    Odličan film. Radnja je jako zanimljiva, komičan je i neizvestan u isto vreme… Potpuno me je osvojio!