Imate li znanje za drugo stanje

Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 110 min.

Glavne uloge: Kameron Dijaz (Cameron Diaz), Dženifer Lopez (Jenifer Lopez), Čejs Kroford (Chace Crawford), Denis Kvejd (Denis Quaid), Kris Rok (Chris Rock), Elizabet Benks (Elizabet Banks), Metju Morison (Matthew Morrison), Bruklin Deker (Brooklyn Decker), Ana Kendrik (Anna Kendrick), Rodrigo Santoro (Rodrigo Santoro)
Scenario: Šona Kros (Shauna Cross), Heter Heč (Heather Hach)
Režija: Kirk Džouns (Kirk Jones)

SINOPSIS
Presrećni zbog osnivanja porodice, TV fitnes guru Džuls i zvezda plesnog šoua Evan otkriće da njihovi haotični životi zvezda nisu ni primaći iznenađujućim zahtevima trudnoće. Autor i zagovornik teme rađanja beba, Vendi, okusiće svoje savete na sopstvenoj koži kad hormoni počnu da joj prave haos u telu, dok će se njen muž, Geri, boriti da ga ne nadmaši takmičarski nastrojen alfa-tata koji očekuje blizance sa svojom mnogo mlađom trofej ženom Skajler. Fotograf Holi spremna je da proputuje ceo svet da bi usvojila dete, ali njen muž Aleks nije toliko siguran i pokušava da umiri svoju paniku prisustvujući "muškoj" grupi za podršku, gde novopečeni očevi pričaju kako to stvarno izgleda. A iznenadno smuvavanje rivalskih šefova kuhinja, Rozi i Marka, rezultiraće neočekivanom neprilikom: šta da radite kad vam prvo dete dođe pre prvog sastanka?
O FILMU
Inspirisan višegodišnjim bestselerom Njujork tajmsa "Šta da očekujete dok čekate bebu", film "Imate li znanje za drugo stanje?" je urnebesna i iskrena komedija o pet parova čiji će isprepletani životi biti okrenuti naglavačke pred izazovima koje donosi predstojeće roditeljstvo.
Šarena komedija, podjednako univerzalna koliko i nepredvidiva, "Imate li znanje za drugo stanje" pronalazi humor u neočekivanim iskušenjima i trijumfima donošenja deteta na svet. U filmu igraju Kameron Dijaz, Dženifer Lopez, Elizabet Benks, Čejs Kroford, Bruklin Deker, Ben Falkon, Ana Kendrik, Denis Kvejd, Kris Rok i mnogi drugi.
Od prvog objavljivanja 1985. godine knjiga "Šta da očekujete dok čekate bebu" postala je moderni standard i Biblija za sve buduće roditelje. U knjizi možete pronaći sve što ona obećava: mnoštvo informacija i saveta o misterioznom i nepredvidljivom procesu trudnoće. Međutim, njena prava privlačnost nalazi se u načinu na koji je napisana: potpuno iskreno, moderno, saosećajno i vrlo duhovito. To je upravo ono što ovu knjigu izdvaja u moru imitatora i ono što je privuklo producente iz "Feniks pikčersa" da adaptiraju ovaj bestseler za veliko platno.
"Mislim da je vrlo, vrlo pametan ovaj filmski koncept zasnovan na knjizi", kaže glumica Kameron Dijaz, koja igra jednu od pet budućih majki u ovoj komediji. "Uvek sam slušala o tom naslovu. To je jedna od onih knjiga koje već dugo postoje i deo su skoro svačijeg života. Kad je pročitate, imate osećaj kao da ste dobili savet od najbolje prijateljice koja je sve to već prošla."
Njena koleginica, Dženifer Lopez u potpunosti se slaže. "Knjiga je sjajna, a zbog toga je i toliko popularna", kaže ona. "Tačno vam objašnjava, od nedelje do nedelje, šta vam se u tom trenutku dešava. I kao da vam poručuje: ‘Ne brinite. I treba tako da se osećate’. Mislim da film poručuje to isto. On vas teši predstavljajući vam pet potpuno različitih priča o trudnoći, a u isto vreme će vas zasmejati do suza."
Otac dvoje dece, Kris Rok kaže da je ova knjiga i dalje na noćnom stočiću njegove žene – a najstarija ćerka mu ima devet godina. "Ova knjiga mi je pred nosom već deset godina", kaže on. "Ali stvarno je pomogla. Teško je biti u drugom stanju. Moja žena je bila prilično smirena. Ali samo zamislite da morate da nosate devet meseci šunku od četiri kile. Zaboravite da vam je u telu, samo je držite u kesi koju ne smete da spustite i da morate da spavate s tom šunkom, i da plivate, i da se kupate s njom. Gde god da krenete, morate da je nosite sa sobom. Tako da, znate šta? Imate pravo da se žalite."
"Knjiga ima tako plemenit smisao za humor da sam u tome počeo da uviđam potencijal za film", kaže reditelj filma Kirk Džouns. "Parovi koji proživljavaju trudnoću prvi put bačeni su u nepoznato, a to je uvek bogato polje za komediju, ali i za patos. Volim da pravim filmove koji imaju i humor i emociju, obično u isto vreme. Mislim da je to magična kombinacija."
"Imate li znanje za drugo stanje" snimljen je za 48 dana. Filmadžije su odlučile da svaku priču posebno snime, kako bi svaki par imao dovoljno prostora da se poistoveti s ulogom i partnerom. "Kao da smo snimali pet kratkih filmova", kaže Džouns. "Takvo snimanje se na kraju pokazalo kao produktivno za sve".
Oficijelni sajt

Premijera: 28. jun 2012. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzenifer lopezkameron dijazkris rok
Komentari (0)
Dodaj komentar