Kako da dresirate svog zmaja

Žanr: avanturistička komedija
Trajanje: 98 min.

Glavne uloge (glasovi): Džej Barukel (Jay Baruchel), Džerard Batler (Gerard Butler), Amerika Ferera (America Ferrera), Džona Hil (Jonah Hill), Kristofer Minc-Plas (Christopher Mintz-Plasse), Kreg Ferguson (Craig Ferguson), Kristen Vig (Kristen Wiig)
Scenario: Din de Bloa (Dean DeBlois), Kresida Kauel (Cressida Cowell) – roman
Režija: Kris Sanders (Chris Sanders), Din de Bloa (Dean DeBlois)

SINOPSIS
U središtu priče je vikinški tinejdžer Štucko, koji živi na ostrvu Berk, gde je borba sa zmajevima način života. Njegovi napredni stavovi i neuobičajen smisao za humor nisu baš dobro prihvaćeni ni od strane plemena ni od strane glavešine, koji je, sasvim slučajno, Štuckov otac, Stamenko Silni. Kada se uključi u obuku za ubijanje zmajeva s ostalim vikinškim tinejdžerima – Astrid, Šmrkavkom Glasnim, Ribonogim i blizancima Kamenkom i Kamenoglavim – Štucko će videti svoju šansu da ima ono što je potrebno da postane borac. Međutim, kada sretne povređenog zmaja (i na kraju se i sprijatelji s njim), njegov svet će se okrenuti naglavačke. Ono što će početi kao Štuckov jedini način da dokaže sebe postaće mogućnost da se promeni budućnost celog plemena.
O FILMU
Od studija koji nam je doneo "Šreka", "Madagaskar" i "Kung-fu pandu" stiže film "Kako da dresirate svog zmaja". Ova avanturistička komedija smeštena je u mitski svet snažnih Vikinga i strašnih zmajeva, a zasnovana je na knjizi Kreside Kauel.
U filmskoj verziji "Kako da dresirate svog zmaja" svetovi Vikinga i zmajeva postoje odvojeno – ali kada se ukrste, kao što to često biva, rezultat je eksplozivan i destruktivan. "Otkad su stupili na ostrvo Berk, ove Vikinge su napadali zmajevi koji su im krali hranu i razarali domove. Tako imamo taj konflikt koji je usađen u umove generacijama koje pokušavaju da koegzistiraju", kaže Din de Bloa, jedan od režisera.
"Usred takvog sveta uveli smo lik Štucka, sina jedinca glavešine Stamenka, koji se, uprkos svim nastojanjima, jednostavno ne uklapa u pleme. U stvari, kad god pokuša da ostvari neki svoj plan da osvoji simpatije svog oca i drugih seljana, rezultat je uvek katastrofalan. Da bi se sklonio od sukoba, Štucku – stalnom predmetu sprdnje ostalih Vikinga – dodeljeno je mesto šegrta kod Žderonje Podriga, kovača i Stamenkovog bliskog prijatelja. Iako voli svog sina, Stamenka je često sramota što je njegov jedini naslednik potpuno nespreman da postane Viking, a kamoli budući glavešina. Štuckova pamet je potpuno potcenjenja, a njegov nedostatak fizičke snage smatra se nepremostivom preprekom".
"Najvažnije kod glumca u animiranom filmu je da ume da prikaže nešto svojim glasom", kaže producent filma. "Ono što mi se najviše dopada kod Štucka jeste to što osobine koje se kod njega doživljavaju kao mane – pamet i pomereni stavovi – postaju njegove najveće prednosti. Mi navijamo za Štucka. Džej Barukel to definitivno može da iznese. On je duhovit, pametan i pomalo pomerenog smisla za humor".
O LIKOVIMA
Štucko (Džej Barukel, glas)
Nije lako biti pametan sin snažnog vikinškog starešine, ali Štucko je previše pametan da gubi vreme sažaljevajući samog sebe. On će postati vikinški ratnik na svoj način. Nažalost, u surovom svetu Vikinga, Štuckove sofisticirane opaske i vrcavi smisao za humor napraviće od njega samo još većeg autsajdera. Kad se Štucko bude sprijateljio s opasnim neprijateljem, povređenim divljim zmajem, započeće uzbudljiv i komplikovan dvostruki život. Danju, on i njegovi vršnjaci suočavaju se sa zarobljenim zmajevima u borilačkoj areni. Noću razvija zabranjeno prijateljstvo s prelepom i opasnom životinjom, kojoj pomaže da ponovo poleti. Žongliranje između ova dva zaraćena sveta možda će uspeti da prekine drevnu borbu između Vikinga i zmajeva i zauvek promeni njihov način života.
Astrid (Amerika Ferera, glas)
Upadljiva, energična i jaka, Astrid je oličenje vikinškog naroda. Zbog njene takmičarske i odlučne ličnosti jako je teško impresionirati je, ali Štucko ipak ne može da joj odoli. Kad Štucko počne da pokazuje prve znake nekoga ko vodi dvostruki život, Astrid će to prva primetiti.
Stamenko Silni (Džerard Batler, glas)
Stamenko je tradicionalni starešina vikinškog plemena. Nevoljan i u najmanju ruku zbunjen roditelj, on ne razume svog pametnog sina. U nadi da će napraviti muškarca od svog sina, Stamenko će poslati Štucka na obuku sa zmajevima – opasan test borbene snage. Stamenkov najveći strah je da će Štuckova slabost dovesti do propasti plemena. Ali preko Štucka, Stamenko i pleme će otkriti novu vrstu snage.
Žderonja Podrig (Kreg Ferguson, glas)
Nabusit, razdražljiv i grub, Žderonja je ratnik čija je obaveza da obučava nove regrute. Kao bliski prijatelj i Stamenka i Štucka, Žderonja ima nezgodan zadatak da posreduje između njih dvojice. On ima dobre namere, ali je prepun loših saveta, koje deli i šakom i kapom na veoma komičan način.
Šmrkavko Glasni (Džona Hil, glas)
On je zao, on je snažan, on je glup i užasno smrdi… Drugim rečima, on je savršen Viking. U selu gde "Samo snažni pripadaju!", on pripada i te kako. Ali kad "njegova devojka", Astrid, počne da poklanja pažnju "beskorisnom" Štucku, Šmrkavko će se zakleti na osvetu.
Ribonogi (Kristofer Minc-Plas, glas)
Ribonogi ima ogromno telo i sićušan mozak. Ako su svi na istoj stranici, možete se kladiti da on ima pogrešnu knjigu i da je verovatno okrenuta naopačke.
Kamenoglav i Kamenka (Kristin Vig i Ti Džej Miler, glasovi)
Dečak Kamenoglav i devojčica Kamenka su dvojajčani blizanci. Oboje su đavolske siledžije sa surovim namerama i rđavim naravima. Oni su Vikinzi koji su navučeni na adrenalin, i nijedna situacija nije previše riskantna za njihovo poimanje zabave.
Bezubi (Noćna furija)
Bezubi je jedan od najređih i najopasnijih vrsta zmajeva – Noćna furija. Iako je Štucko taj koji je odgovoran za obaranje Bezubog na zemlju, isti taj Štucko će se sažaliti na Bezubog i svojom briljantnošću će ga ponovo osposobiti za borbu. Bezubovo i Štuckovo prijateljstvo i bezuslovno poverenje ujediniće Vikinge i zmajeve jednom zauvek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

animiranicrtanivikinziavantura
Komentari (0)
Dodaj komentar