Kapetan Konan (video)

Žanr: ratni, drama
Trajanje: 129 min
Zemlja porekla: Francuska, „Capitaine Conan“; 1996

Glavne uloge:
Philippe Torreton, Samuel Le Bihan, Bernard Le Coq
Scenario:
Jean Cosmos, Jean Cosmos, Bertrand Tavernier, Roger Vercel (roman)
Režija:
Bertrand Tavernier

SINOPSIS

Balkan, septembar 1918. godine. Dok se u Francuskoj potpisuje primirje, savezničke snage na Istočnom frontu i dalje ratuju. U Bukureštu, vojnici pljačkaju i ubijaju. Norbert ima delikatni zadatak da osudi krivce, ljude kapetana Konana, svog prijatelja, koji je zaslužan zbog toga što se istakao pod vođstvom Franšea Deperea u bici kod Dobrog Polja. Uprkos Konanovom besu, koji po svaku cenu želi da zaštiti svoje ljude, Norbert će morati da obavi svoj zadatak.

O FILMU

Francuski filmski karavan, koji je organizovan, povodom obeležavanja stogodišnjice od kraja Velikog rata (Prvog svetskog rata), održan je u Kombank dvorani od 19. do 21. juna. U sklopu ove svojevrsne filmske revije premijerno je prikazan i ovaj film.

Na Balkanu 1918, postaje sve jasnije da saveznici pobeđuju. Konanov trud nije uzaludan: ubivši jednog čoveka, uspeva da unese strah u svet hiljada drugih. Nakon što je rat završen, ovi ljudi moraju da izbrišu sećanja o ubistvima. Problem je u tome što duša ratnika ne može da se navikne na uzbuđenja koja nosi borba.

Režiju za film „Kapetan Konan“ potpisuje Bertran Tavernije, a igraju Filip Toreton, Samiel le Bian. Film je snimljen prema prema nagrađivanom istoimenom romanu Rogera Vercela iz 1934. godine i osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada.

Premijera: 21. jun 2018. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

francuska
Komentari (0)
Dodaj komentar