Koriolan

Žanr: drama, istorijski, triler
Trajanje: 122 min.

Glavne uloge: Rejf Fajns (Ralph Fiennes), Džerard Batler (Gerard Butler), Brajan Koks (Brian Cox), Dragan Mićanović, Slavko Štimac, Danijela Vranješ, Svetislav Goncić, Slobodan Ninković
Scenario: Džon Logan (John Logan), Viljem Šekspir (William Shakespeare) – drama
Režija: Rejf Fajns (Ralph Fiennes)

SINOPSIS
Građani Rima su gladni. Koriolan, rimski heroj, veliki vojnik i čovek krutih ubeđenja, prezire narod. Njegovi ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu. Rim postaje krvav. Političari i njegova majka, Volumnija, izmanipulišu i prevare Koriolana, i proteraju ga iz grada. On nudi svoje usluge i svoj život zakletom neprijatelju Tulusu Aufidiusu. Koriolan i Aufidius marširaju prema Rimu u nameri da unište grad. Volumnija moli sina da to ne čini. On pokušava da je ne sluša, ali se ipak lomi i odustaje, a Aufidius se oseća izdanim.
O FILMU
Rediteljski prvenac poznatog glumca Rejfa Fajnsa, "Koriolan", snimljen je prema istoimenom Šekspirovom komadu. Scenario je napisao Džon Logan, autor scenarija za filmove "Gladijator" i "Poslednji samuraj", a glavne uloge igraju Rejf Fajns i Džerard Batler.
Koriolan je rimski heroj čiji ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu, te ga političari i njegova majka, Volumnija, proteraju ga iz grada. On nudi svoje usluge i svoj život zakletom neprijatelju Tulusu Aufidiusu, s kojim maršira prema Rimu u nameri da uništi grad.
"Koriolan" je u Beogradu premijerno prikazan na otvaranju Festa 2011. godine. Bioskopska distribucija filma širom sveta započeta je premijerom u Njujorku 17. januara ove godine.
O REŽISERU
Rejf Fajns (reditelj, Koriolan)
Smatra se jednim od najboljih glumaca svoje generacije. Karijeru je započeo u pozorištu, u Kraljevskom Šekspirovom društvu. Prvu filmsku ulogu igrao je u "Orkanskim visovima". Međunarodnu reputaciju stekao je igrajući u "Šindlerovoj listi", "Engleskom pacijentu", "Brižnom baštovanu", kao i u "Hariju Poteru" i "Princu od Egipta". Februara 2009. godine bio je gost Festa povodom filma "Čitač", i za vreme te posete obelodanio je planove da u Beogradu snimi rediteljski prvenac prema Šekspirovom komadu "Koriolan".
Oficijelni sajt

Premijera: 26. januar 2012. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzerard batlerrejf fajns
Komentari (0)
Dodaj komentar