Mućkalica

Žanr: animirani, komedija, porodični
Trajanje: 110 min.
Premisa: Svako može da kuva leta 2007!

Glavne uloge (glasovi):

Pejton Ozvalt (Patton Oswalt), Ijan Holm (Ian Holm), Lu Romano (Lou Romano), Brajan Denehi (Brian Dennehy), Bred Garet (Brad Garret), Džanin Garafalo (Janeane Garafalo)

Scenario: Bred Berd (Brad Bird)
Režija: Bred Berd (Brad Bird), Jan Pinkava (Jan Pinkava)

SINOPSIS
Remi je obdaren neverovatnim čulom mirisa i najneverovatnijim snom za jednog pacova: želi da kuva u gurmanskom restoranu. Nepokoleban očiglednim problemom da se probije u profesiji u kojoj vlada najveći strah od glodara, a da ne pominjemo i pritisak njegove porodice da treba da bude zadovoljan njihovim uobičajenim životnim stilom, Remi sanja o flambeima i soteima. Međutim, kada ga okolnosti doslovce ubace u pariski restoran koji je otvorio kulinarski junak Ogast Gusto – čiji je moto „svako može da kuva“ Remijeva inspiracija – uskoro shvata da boravak u kuhinji može da bude veoma opasan ukoliko imaš brkove i rep.
I dok mu se čini da će se njegovi snovi raspršiti, nailazi na nešto što mu je bilo preko potrebno – prijatelja koji veruje u njega. To je stidljivi momak koji u restoranu iznosi đubre i kome se sprema otkaz. Pošto nemaju šta da izgube, Remi i Lingvini sklapaju najneverovatniji savez koji će Pariz okrenuti naglavačke, a njih dvojicu odvesti na sjajno putovanje prepuno komičnih obrta, emotivnih preokreta i neočekivanih trijumfa, koje svakako nisu mogli ni da sanjaju dok se nisu upoznali.
O FILMU
Glavni protagonista filma je pacov po imenu Remi, koji se usudio da sanja nemogući san o tome da postane glavni kuvar u francuskom restoranu sa pet zvezdica. S Lingvinijem, dečkom koji iznosi đubre, on kreće na putešestvije kako bi postao jedan od najvećih pariskih kuvara.
Od dobitnika Oskara, režisera Breda Berda, i neverovatnih pripovedača iz Piksarovog studija za animaciju stiže „Mućkalica“, komedija koja na velike ekrane donosi priču o dvojici junaka i njihovom prijateljstvu, koje će se mnogima na prvi pogled učiniti nemoguće.
Oficijelni sajt
Ratatouille (2007)
Premijera: 2. septembar 2007. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crtanidiznikuvarmuckalicapacovpiksarfilm
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ivana Đorđević

    Film je super. Baš je maštovit. Jako sam zadovoljna. Jedan je od najboljih Diznijevih filmova, naravno, posle Vinija Pua!