Ted 2

Žanr: komedija
Trajanje: 115 min.

Glavne uloge: Mark Valberg (Mark Wahlberg), Set Mekfarlan (Seth Macfarlane), Amanda Sejfrid (Amanda Seyfried), Đovani RibiSi (Giovanni Ribisi), Džon Slateri (John Slattery), Džesika Bart (Jessica Barth), Morgan Frimen (Morgan Freeman), Lijam Nison (Liam Neeson)
Scenario: Set Mekfarlan (Seth Macfarlane), Alek Salkin (Alec Sulkin), Velesli Vajld (Wellesley Wild)
Režija: Set Mekfarlan (Seth Macfarlane)

SINOPSIS

Otkad smo ih pre nekoliko godina videli, Džon i Ted i dalje žive svoj san u Bostonu. Iako je Džon sada neženja, Ted se skrasio s Tami-Lin, glupačicom iz snova. I dok bračni problemi počinju da utiču na život mladenaca, Ted i Tami-Lin rešavaju da dobiju dete kako bi spasli brak. Njihove nade ruši vlast Masačusetsa koja objavljuje da Ted nije osoba, već vlasništvo, i da kao takav ne može da usvoji dete. Otpuštaju ga sa posla u prodavnici, a ubrzo ga obaveštavaju i da je njegov brak poništen.

Ljut i potišten, Ted svoje frustracije obuzdava i pita svog najboljeg prijatelja da mu pomogne da tuži državu i dobije prava koja zaslužuje. Angažuju mladu Samantu L. Džekson (Amanda Sejfrid), advokaticu, koja je pri tom zavisnica od medicinske marihuane, i kreću na sud. Kad Ted izgubi slučaj, njih troje kreću na putešestvije do Njujorka u poslednjem pokušaju da ubede legendarnog zastupnika ljudskih prava, Patrika Miana (koga tumači dobitnik Oskara Morgan Frimen) da preuzme njihov zahtev. Ako pobede, dokazaće da Ted nije samo pivopija i naduvani meda, već osoba koja zaslužuje ista prava kao i bilo koja druga naduvana pivopija u Americi.

O FILMU

Set Mekfarlan vraća se kao scenarista, reditelj i glas glavnog lika u filmu „Ted 2“, nastavku najveće hit komedije za odrasle svih vremena. Njemu se ponovo pridružuju glumac Mark Valberg i koscenaristi Alek Salkin i Velesli Vajld.

Godine 2012. jedan neodoljivi meda poganog jezika silovito je osvojio svet. Svojim klasičnim dobrim krznatim izgledom, do tada neviđenim šepurenjem i sklonošću prema humoru obogaćenom duvanjem i seksualnim forama, jedan neočekivani glavni junak katapultirao je malu komediju o liku koji stalno duva travu i njegovom najboljem prijatelju do statusa najopakije komedije s najvišom zaradom u istoriji.

U film su se vratili Džesika Bart kao Tami-Lin, Tedova koleginica, a sada stidljiva mlada; Đovani Ribisi kao Doni, bostonski omiljeni psihopata koji kuje novi plan da otme Teda, Patrik Vorbarton kao Gaj, Džonov drug i kolega koji voli tuču; Bil Smitrovič kao Frenk, Tedov čudni šef u prodavnici; i Flaš Gordon glavom i bradom, Sem Dž. Džons, kao Džon i Tedov junak iz detinjstva. Tu je i čuveni filmski i pozorišni glumac Patrik Stjuart kao pripovedač u filmu.

Iako je Ted plišani meda, ne može se reći da je njegova gluma teška. Ipak, tim za specijalne efekte morao je da se postara da Ted savršeno reaguje na sve situacije – uključujući i onu kad gleda preko ramena ili kad se zapanji. U njegovoj glumi u velikoj meri postoji izvestan ritam. “Kad snimate komediju, ne želite da specijalnim efektima opterećujete i usporavate film”, kaže producent. “Kako onda da stvorite jednostavan način da glumac shvata kuda Ted ide? Visok je oko 75 cm i vi ne želite da ljudi slučajno prođu kroz njega kada ga animirate. Zato smo odradili proces koji smo nazvali “prolaz lutke”. Lutka je igračka Ted, kao ona koju možete da kupite u radnji. Uzmemo lutku, supervizor specijalnih efekata pokrene Teda dok mu set daje glas iza kamere.”

Sa lutkom ispred kamere, ekipa i glumci mogli su da čuju dijalog koji je Set izgovarao. To je omogućilo glumcima da prate liniju pogleda prema Tedu, gde on gleda, gde se kreće, koliko brzo hoda i kuda ide. Ovo je umnogome pomoglo i timu za animaciju koji je znao koliko brzo supervizor specijalnih efekata želi da se Ted kreće, na koji način je svetlo u interakciji sa krznom i kakvo svetlo je potrebno – pošto je njegovo krzno reagovalo na različita svetla.

Kada bi Makfarlanov tim odradio ovaj prolaz, onda bi snimali scenu bez njega, a ekipa i glumci su mogli da zapamte oznake, pogled i svetlo u datom kadru. Direktor fotografije i njegova ekipa ovako su mogli da znaju koliko brzo treba da se kreće kamera ili koliko visoko ili nisko treba da ide, a glumcima je bilo lakše jer su znali u kom pravcu treba da geldaju. Prolaz lutke je dat i animatorima, kao i prazna sekvenca bez Teda, pa su oni mogli da ubace Teda u prazan prostor.

Pored prolaza lutke, korišćen je i alat za praćenje linije pogleda, što je u stvari bio jednostavan štap sa dva lažna oka postavljen u statični prostor neke sobe, kauča ili klupe u parku. Ovo je bio još jedan način da se glumcima omogući gde da gledaju kada su u sceni s Tedom. Sejfridova kaže: “U početku je bilo teško da se naviknemo, ali kad smo se navikli, uspevalo je. Kao da imate druga iz mašte.”

Makfarlan priznaje da je Tedovo odsustvo bio kreativni izazov. On kaže: “Za glumca je teško da glumi spram lika koji nije tu jer veliki deo vaše izvedbe zavisi od te druge osobe. Ovde smo pokušali malo da olakšamo jer sam ja govorio dijaloge koji će biti u filmu. Bar su dobijali glas lika, a ne samo da ga neko prosto čita. Bez obzira na sve, glumačka ekipa vrlo se brzo navikla na sve.”

Makfarlan je režirao ovu komediju po scenariju koji je napisao sa redovnim saradnicima, a izvršni producenti „Teda 2“ su Alek Salkin i Velesli Vajl.

Oficijelni sajt:

  • Ted 2

    Premijera: 24. jun 2015. godine

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

amanda sejfridđovani ribisilijam nisonmark valbergmorgan frimenset mekfarlan
Komentari (0)
Dodaj komentar