Upoznajte Robinsonove

Žanr: animirani, avantura, komedija, porodični
Trajanje: 102 min.
Premisa: Ako misliš da je tvoja porodica drugačija, čekaj da upoznaš porodicu budućnosti
Napomena: nije sinhronizovan  

Glavne uloge:

Andžela Baset (Angela Bassett), Tom Selek (Tom Selleck), Džordan Fraj (Jordan Fry), Danijel Hansen (Daniel Hansen), Harland Vilijams (Harland Williams), Adam Vest (Adam West)

Scenario:

Džon Bernstajn (Jon Bernstein), Robert Berd (Robert L. Baird), Vilijam Džojs (William Joyce) – knjiga "A Day with Wilbur Robinson"

Režija: Stiven Anderson (Stephen J. Anderson)

SINOPSIS
Luis je brilijantan dvanaestogodišnjak s izuzetnim brojem inteligentnih i neobičnih izuma. Njegov poslednji i najambiciozniji projekat je skener memorije, mašina koja će mu pomoći da pronađe svoju pravu majku i konačno dobije porodicu. Međutim, pre no što uspe da je nađe, izum mu krade podlac Bouler Šeširdžija sa svojim đavolskim šeširom i zločestom saradnicom Doris. Luisovu izgubljenu nadu vraća misteriozni dečak, mali heroj Vilbur Robinson, koji ga vremeplovom vodi na put u budućnost.
O FILMU
„Tema našeg filma sadržana je u jednoj frazi: idi dalje“, kaže režiser Stiven Anderson, koji je proveo nekoliko godina gradeći spektakularni svet budućnosti u kojem porodica Robinson ostvaruje svoje najluđe, najčudnije i najkapricioznije snove. „Dok upoznaje neverovatnu porodicu Robinson, naš junak bez roditelja – Luis, uči da živi u budućnosti, da živi za ono što sledi i za sve ono što može da uradi, umesto da ostane zaglavljen s onim što nije uspevalo u prošlosti.“ Kod Robinsonovih mi se sviđa to što su to odrasli koji žive život punim plućima, snagom i neobuzdanom razigranošću koju poseduju deca“, nastavlja Anderson. „Robinsonovi veruju da ukoliko imate san, treba da se borite da ga ostvarite. I ako želite da nosite odeću naopačke – zašto da ne? Ukoliko želite da se ispalite iz topa – fantastično! To je veoma zabavno, jer žive na neočekivan način i rade stvari koje drugi ne rade.“
Film „Upoznajte Robinsonove“ započeo je ilustrovanom knjigom Vilijama Džojsa „Dan sa Vilburom Robinsonom“, portretom porodice koja nije bila nalik nijednoj drugoj – porodice ludih naučnika i sanjara za koje je bilo normalno da imaju porodičnog robota, bend sa žabama koje pevaju i oktopoda batlera. Iako je priča u knjizi vrlo jednostavna, crteži su nudili čitav jedan svet ispunjen raznovrsnim smešnim i iznenađujućim detaljima koji su zabavljali čitaoce svih generacija.
Dizni je prvobitno otkupio knjigu da bi snimio igrani film. Tako je planirano sve do trenutka kada je odsek za animaciju otkrio priču i njen potencijal s neograničenim maštovitim moćima savremenog animiranog filmskog stvaralaštva. Scenario je pretvorio priču o ovoj slobodoumnoj porodici u nešto potpuno novo: avanturu o putovanju kroz vreme koja se dešava u jednom neverovatnom danu, danu koji siročetu Luisu daje puno neočekivanih razloga da veruje u fantastičnu budućnost, koje se on zamalo odrekao.
Za Stiva Andersona mešavina osećanja i komedije smešta film „Upoznajte Robinsonove“ u središte velike Diznijeve tradicije čak i kada kuje novu digitalnu budućnost. „Snaga Diznijevih filmova uvek je ležala u likovima – to je ono što su podarili svetu“, kaže on. „Publika se zaljubljuje i u dobre i u loše momke, jer su povezani. ‘Upoznajte Robinsonove’ ima baš takve karaktere. Oni su zabavni, nepredviljivi, ali uvek imaju onu veoma emotivnu i čovečnu stranu. Mislim da je to ono što publika očekuje od Volta Diznija – da se smejete, možda i da zaplačete, ali svakako morate da saosećate s tim likovima. Volim te likove kao da su moja porodica i jedva čekam da ih publika upozna.“
„Upoznajte Robinsonove“ i njegov maštoviti svet stiže u Diznijevoj 3D animaciji. Dizni je bio pionir s ponovnim rođenjem 3D animacije u filmu „Dosije pilence“. Ostvarenje „Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas“, koje je pušteno u bioskope za Noć veštica, takođe je postiglo izuzetan uspeh. Iako su ta ostvarenja postigla uspeh u određenim gradovima, bila su samo deo Diznijevog 3D potencijala. Zato se sada Dizni sprema za veliki skok, kako u sofisticiranom 3D pripovedanju tako i u tome što želi da omogući široj publici da uživa u 3D iskustvu s filmom „Upoznajte Robinsonove“, koji je pravljen upravo za ovakvu zabavu.
O LIKOVIMA – KO JE KO U PORODICI ROBINSON
Luis
Siroče s koeficijentom inteligencije genija i strašću izumitelja. Njegova neobična priroda i nenamerno razorni izumi sprečavaju ga da ima ono za čim najviše žudi – svoju porodicu. Veruje da je jedini način da pronađe svoju pravu mamu da napravi skener sećanja, mašinu koja će izvući jedino sećanje na nju.
Vilbur Robinson
Tajanstveni stranac iz budućnosti čije su najveće mane – samopouzdanje, sklonost ka šepurenju i duhovitost – ujedno i njegove najbolje osobine. One mu omogućavaju da bude korak ispred svojih neprijatelja. Znajući da Luis drži ključ budućnosti, Vilbur ga odvozi u svom vremeplovu. Njih dvojica će se boriti s dinosaurom, žabama koje kontrolišu misli i raznim drugim zlikovcima kako bi opstao svet kakav Vilbur poznaje.
Kornelius Robinson
Vilburov otac poznat je kao „osnivač budućnosti“. On je neverovatni izumitelj i obožavani vlasnik Robinson industrije.
Freni Robinson
Vilburova živahna majka, koja je našla način da nauči žabe da pevaju i sviraju u orkestru.
Karl
Prefinjeni porodični robot Robinsonovih, koji s puno šarma i duhovitosti ispunjava sve želje i potrebe. Ima i tu nesrećnu obavezu da stalno vadi Vilbura iz nevolje. Takođe, Karl ima dara za ophođenje s damama, a za dame smatramo mašinu za sudove, kafe-mašinu i džezvu.
deka Bad
Možda izgleda čudno spoljašnjem svetu, ali u kući Robinsonovih on na život gleda malo drugačije. Voli da nosi odeću naopačke. U stalnoj je potrazi za svojim zubima.
baka Lusil
Stvarno ume da „peče kolače“, po tvrdnjama deke Bada, ali to je samo njegov način da kaže da ona voli da igra na disko muziku. Baka Lusil je u stvari daleko od tipične bake koja peče kolače.
ujka Art
Intergalaktički dostavljač pice koji izgleda kao prava junačina i koji svoj posao shvata veoma ozbiljno. Njegova misija u životu, dok vozi svoj svemirski brod kroz Solarni sistem, jeste da dostavi savršenu picu u roku od nekoliko minuta bilo gde u galaksiji.
tetka Bili
Opsednuta je igračkama još od malih nogu. Iako je odrasla, i dalje se igra vozićima, samo što su sada u prirodnoj veličini i njima može da se putuje po celoj kući Robinsonovih.
ujka Gaston
Voli da se ispaljuje iz topa i da se trka s vozom tetke Bili.
ujka Fric i ujna Petunija
Imaju čudan brak. Ona je vrlo osetljiva i stalno prigovara ujka Fricu. Ona je, u stvari, lutka koja se navlači na ruku.
ujka Džo
Voli da vežba dok gleda emisije na televiziji, a sve to radi iz fotelje koja može da se opruži.
rođak Laslo
Slika murale dok leti naokolo sa svojom kacigom s propelerom.
rođaka Talula
Modistkinja koja nosi šešir u obliku nebodera.
Lefti
Jednooki ružičasti oktopod i porodični batler.
ujka Spajk i ujka Dimitri
Žive u keramičkim ćupovima ispred vrata. Oni su neka vrsta ljudskog alarmnog sistema kod Robinsonovih. Ako dodirnete njihove ćupove, počeće da vrište.
Oficijelni sajt:
Meet the Robinsons (2007)
Premijera: 15. april 2007. godine, Centar „Sava“ u 18 časova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

animirani filmbasetdiznifilmrobinsonoviselek
Komentari (0)
Dodaj komentar