Vini Pu

Žanr: animirani, porodični
Trajanje: 69 min.

Glavne uloge (glasovi): Džim Kamings (Jim Cummings), Kreg Ferguson (Craig Ferguson), Džon Kliz (John Cleese)
Scenario: Stiven Anderson (Stephen J. Anderson), Klio Čeng (Clio Chiang), A. A. Miln (A.A. Milne) – knjige
Režija: Stiven Anderson (Stephen J. Anderson), Don Hol (Don Hall)

SINOPSIS
Dan počinje kao i obično. Pu se budi mrtav gladan, ali nema više meda. Zato kreće u potragu za njim. Međutim, moraće da skrene s puta – prvo zbog takmičenja za pronalazak novog repa za Iora. Pu će zatim naći poruku od Kristofera Robina na kojoj piše: "Izašao sam. Zauzet sam. Vraćam se brzo." Onda će Sova pogrešno protumačiti ovu poruku i reći da je dečaka uhvatilo stvorenje koje se zove Vraćobrz. Uskoro će se cela ekipa naći u suludoj misiji spasavanja Kristofera Robina od nepostojećeg krivca. Ispostaviće se da će to biti prilično naporan dan za medu koji se samo nadao da će naći malo meda.
O FILMU
Posle 35 godina Vini Pu je ponovo u glavnoj ulozi u potpuno novoj avanturi koja stiže iz studija za animaciju "Volt Dizni". S istim šarmom, duhovitošću i duhom originalnih priča, ovaj novi film ponovo će ujediniti publiku s filozofskim "medom s kratkom pameću" i prijateljima: Tigrom, Zekohopom, Praslinom, Kangom, Ruom i, naravno, Iorom, koji je izgubio svoj rep.
"Uvek se trudimo da napravimo film koji će biti interesantan različitim uzrastima; film koji će se obraćati deci, koji će biti zabavan njihovoj braći i sestrama tinejdžerima i koji će naterati mame i tate da se grohotom smeju", kaže izvršni producent Džon Laseter. "Likovi koje je stvorio A. A. Miln toliko su jasno izdefinisani, tako su elegantni u svojoj jednostavnosti da su nam bili neizmerno smešni i pre nego što smo napravili prvu skicu naše priče. To su likovi s kojima je većina nas odrasla – likovi koje želimo da i naši mališani upoznaju."
Prošlo je 35 godina otkad je ekipa iz Stoletne šume zakoračila u Diznijev studio za animaciju (skorašnji filmovi izlazili su direktno na DVD-u), zato je za Lasetera i reditelje bilo važno da povratak ovih likova na bioskopska platna bude u velikom stilu. "Najvažnije nam je bilo da Vini Pu nađe široku publiku – malu decu, veliku decu, tinejdžere, dvadesetogodišnjake i starije", kaže reditelj Hol. "Osećali smo da treba da ga vratimo njegovim korenima."
Da bi dobile bolji osećaj za okruženje priče, filmadžije su posetile šumu Ešdaun u istočnom Saseksu, u Engleskoj, gde je A. A. Miln napisao knjige o Viniju Puu i gde je pravi Kristofer Robin provodio svoje letnje raspuste. Posetili su i nekoliko londonskih muzeja da pogledaju kako izgledaju originalni crteži E. H. Šeparda i prikazali su klasične filmove ekipi filma, glumcima i njihovim porodicama – smejali su se pripadnici svih generacija, što je bilo ohrabrujuće za tim.
"Gledali smo stare filmove o Viniju Puu iznova i iznova, ali smo se vraćali i originalnim Milnovim pričama – pročitali smo obe knjige i pokušali da izvučemo priče koje dosad nisu bile mnogo iskorišćene na filmu", kaže Hol. A onda je tim izvukao i svoje tajno oružje: Barnija Matisona. On je jedan od malobrojnih Diznijevih umetnika koji može da kaže da je radio s Voltom Diznijem i još uvek je deo ekipe Diznijevog studija za animaciju i posle više od 50 godina. "Ne postoji niko drugi ko može bolje da kanališe duh i šarm klasičnog Diznija. Zvali smo ga Pu guru jer nam je on osvetljavao put za vreme stvaranja filma", dodaje Hol.
Filmska ekipa se suočila s izazovom kad su odlučili da snimaju film o likovima koji su poznati širom sveta. Reditelj Stiven Anderson kaže: "Zanimljivo je poređenje između stvaranja sveta od nule i zalaženja u svet koji već postoji. Ne morate da zurite u praznu stranicu i lupate glavom u zid pokušavajući da smislite šta da radite. Ali uzimate likove koje publika već godinama voli. Želite da očuvate njihov duh, ali i da nađete način da unesete nešto svoje u film."
Caka leži u tome da ostavite cenjene kvalitete klasika, ali da dodate nešto savremeno što će uvećati zabavu današnjoj publici. "Svet koji je Miln stvorio je vanvremenski i želeli smo da takav i ostane", kaže reditelj Don Hol. Jedna oblast koju smo želeli da unapredimo bila je humor."
Dok su neki likovi – Tigar i Pu – zadržali svoje ličnosti, Hol kaže da su ostali malo prepravljani. "Zekohop je bio prilično težak, veoma uredan, izbirljiv i u trenucima odbojan. On je mrgud kakav treba ovoj ekipi, ali ipak smo želeli da bude malo prijatniji i da izvučemo iz njega što više humora. A Sova je najzabavnija u filmu. Urnebesno je smešna. Sova je bila nadmeni hvalisavac, ali sada je pravi ludak. Potpuno je šašava, ali na dobar način."
A filmadžije smatraju da je suludo upravo pravi humor koji ekipa iz Stoletne šume treba da pruži. Zapravo, izvršni producent Džon Laseter uporedio je likove iz "Vinija Pua" s onima iz filma "Let iznad kukavičjeg gnezda". "Cilj nam je bio da iznenadimo publiku, ali prijatno. Oni možda već imaju neke predrasude o Viniju Puu. Želeli smo da svi shvate da Pu nije samo film za predškolsku decu, već film koji se obraća svima – publika će moći da nađe zabavu u svakom od ovih likova, pa čak i da se poistoveti s njima", kaže Hol.
Oficijelni sajt

Premijera: 7. jul 2011. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

animiranicrtanivini pu
Komentari (0)
Dodaj komentar