Zvončica i vila gusarka

Žanr: animirani, fantazija, sinhronizovan, 3D
Trajanje: 78 min.

Glavne uloge: Pamela Adlon (Pamela Adlon), Endžela Bartis (Angela Bartys), Džef Benet (Jeff Bennett), Tom Hidelston (Tom Hiddleston), Kristina Hendriks (Christina Hendricks), Lusi Liu (Lucy Liu), Andželika Hjuston (Anjelica Huston)
Režija: Pegi Holms (Peggy Holmes)

 

SINOPSIS

Animirani film „Zvončica i vila gusarka“ prati neverovatne avanture Zarine, pametne i ambiciozne vile čuvarke vilinskog praha, koju je začarao plavi vilinski prah i njegove beskrajne mogućnosti. Kad je njene sulude ideje dovedu u nevolju, ona će pobeći iz Doline vila i udružiće se s piratima spletkarošima sa Stene Lobanja koji će je izabrati za kapetana broda. Zvončica i njeni prijatelji moraće da se upuste u epsku avanturu da nađu Zarinu. Usput će se boriti s bandom gusara koju predvodi mladić po imenu Džems. On poslužuje na brodu, a uskoro će biti poznat pod imenom Kapetan Kuka.

O FILMU

Ideja da se vrate u vreme pre nego što je Kapetan Kuka dobio ozloglašeni nadimak bila je primamljiva i zastrašujuća. Međutim, Pegi Holms je odlučila da oda počast ovim voljenim likovima. „Obožavam ove likove isto koliko i publika. Insistirali smo na tome da poštujemo elemente koji su ustanovljeni pre nego što smo se mi rodili i da zamislimo kako bi sve to izgledalo 20 godina ranije.“

Ideja o zalaženju u gusarsku teritoriju rodila se kad se razvio lik Zarine. Producentkinja Dženi Megi Kuk kaže: „Znali smo da je ona neshvaćena čuvarka vilinskog praha koja je talentovana i radoznala, ali ne može da nađe svoje mesto u Dolini vila, koje je veselo mesto za život. Zato smo znali da će razmišljati o odlasku kako bi našla svoje mesto u svetu.“

„Želeli smo da Zarina proživi veliku avanturu“, dodaje Holmsova. „I zapitali smo se: ‘Ako živiš na ostrvu Nedođija, gde je smeštena Dolina vila, i pobegneš od kuće, kuda ćeš otići?'“ Na sastanku sa Džonom Laseterom došli su do odgovora: Stena Lobanja. „To nas je dovelo do gusara, Kapetana Kuke i vile gusarke“, kaže Holmsova. Rediteljka i njen tim ubacili su detalje dobro poznatog lika Kapetana Kuke u njegovu mlađu verziju – u filmu poznatu pod imenom Džems. „Vidimo obrise toga ko će on postati – ambiciozan je i pravi vođa. Sve to ima smisla. Publika neće imati osećaj da gleda neku drugu osobu. Biće im dobro poznat.“

Džems i njegova posada prihvatiće Zarinu i postaviće je za kapetana broda. Opčinjena poštovanjem i vrednovanjem svojih umeća, ona će pristati da im uzvrati uslugu najvećim mogućim poklonom: plavim vilinskim prahom. „On proizvodi život u Dolini vila“, kaže Megi Kuk. Kad Zarina skuje plan da ukrade prah i podeli ga sa svojim novim saveznicima, Zvončica i njena ekipa će se dati u poteru za Zarinom kako bi vratili i nju i prah tamo gde pripadaju.

O LIKOVIMA

Zarina
Pametna i ambiciozna čuvarka praha koju je začarao plavi vilinski prah i njegove beskrajne mogućnosti. Kad je njene sulude ideje dovedu u nevolju, ona će pobeći iz Doline vila i udružiće se s grupom pokvarenih gusara.

Džems
Šarmantni gusar koji krije nekoliko trikova u rukavu. Sprijateljiće se sa Zarinom kad ona napusti Dolinu vila. On i njegova posada prepoznaće u njoj pravi potencijal. U nadi da će ga iskoristiti, postavljaju je za kapetana broda.

Zvončica
Draga, otresita i izuzetno lojalna vila koja je uvek prva kad treba da se reši neki problem. Zvončica će se privremeno pretvoriti u vodenu vilu i moraće da nauči da radi s mokrim stvarima da bi spasla Zarinu.

Ružica
Prava umetnica i baštenska vila koja obožava da širi lepotu svetom naći će se na novom terenu – postaće životinjska vila koju će sve vreme pratiti preslatka beba krokodila.

Maglica
Ona je spontana, što se očekuje od jedne vodene vile. Međutim, u „Vili gusarki“ Maglica će morati da se ubrza jer će postati vila koja brzo leti.

Hitra
Najbrža leteća vila moraće da se snađe u ulozi Zvončice.

Lana
Životinjska vila koja se sprijatelji sa svim stvorenjima koje upozna. U „Vili gusarki“ ona će biti prosvetljena kad postane vila svetla.

Iskrica
Vila svetla koja uvek gleda na vedriju stranu sveta. Voli red i pravila. Naći će se u nebranom grožđu kad se zadesi u ulozi baštenske vile.

Krokodil
Ima jednu misiju – da voli i štiti mamu Ružicu, prvu vilu koju će ugledati kad se izlegne iz jajeta.

Oficijelni sajt

Premijera: 15. marta 2014. godine u bioskopu Cineplexx Delta City u 17 časova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

animirani filmcrtanidiznikapetan kukavilazvončica
Komentari (0)
Dodaj komentar