Najveće zvezde 2006. godine (1)

Najcenjeniji internet sajt koji se bavi filmom – IMDb, objavio je kao i prošle godine rang-listu najtraženijih filmskih zvezda. Lista je napravljena na osnovu broja pretraga koje su sproveli posetioci ovog sajta, kojih ima više od 42 miliona. Ako je uporedite s prošlogodišnjom listom top 25, uočićete da su neke od poznatih holivudskih ličnosti ponovile prethodni uspeh.
Najtraženije filmske zvezde 2006. godine (rang-lista od prvog do desetog mesta)

  1. Džoni Dep (Johnny Depp)
    Već treću godinu zaredom jedan od najvećih holivudskih zavodnika čvrsto drži čelnu poziciju na listi najtraženijih 25 glumaca i glumica na svetu. Njegov film "Pirati sa Kariba: tajna škrinje" ("Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest") postao je i najgledaniji film protekle godine za samo deset dana prikazivanja. Ovaj film je na šestoj poziciji dosadašnje liste najgledanijih filmova svih vremena. Treći film iz serijala – "Na kraju sveta" ("At World’s End"), očekuje se ove godine, a predviđa mu se jednako dobar uspeh. Premijera mjuzikla "Sweeney Todd" u režiji Depovog omiljenog reditelja, Tima Bartona (Tim Burton), zakazana je za decembar 2007. godine.

  2. Andželina Džoli (Angelina Jolie)
    Jedna od najlepših žena na svetu obeležila je prošlu godinu u svakom smislu: potvrdila je svoju vezu s Bredom Pitom, rodila devojčicu Šajlo, nastavila svoj dobrotvorni rad. Drugoplasirana na listi u 2005. i 2006. godini snimila je i par dobrih filmova: "Dobri pastir" ("The Good Shepherd") i "A Mighty Heart".

  3. Džesika Alba (Jessica Alba)
    Ova tamnoputa dama nije se pojavila ni u jednom filmu prikazanom u 2006. godini. Zvezda filma "Grad greha" ("Sin City") bila je domaćica filmskih nagrada kuće MTV. Prošle godine Alba je bila na šestom mestu liste.

  4. Bred Pit (Brad Pitt)
    Trećeplasirani na listi iz 2005. godine takođe se istakao u nekoliko oblasti prošle godine: obelodanio je svoju vezu s Andželinom Džoli, razveo se od Dženifer Aniston, postao trostruki otac (ćerke Šajlo i usvojene dece Džolijeve – Medoksa i Zahare) i dobio nominaciju za Zlatni globus za film "Vavilon" ("Babel").

  5. Skarlet Johanson (Scarlett Johansson)
    Johansonova beleži veliki skok sa trinaestog mesta na listi 2005. godine. Magazin "Esquire" proglasio ju je za najseksepilniju ženu na svetu. Snimila je komediju "Scoop", triler "Prestiž" ("The Prestige") i "film noir" – "Crna dalija" ("The Black Dahlia").

  6. Kira Najtli (Keira Knightley)
    Na listi iz 2005. godine ova glumica se nalazila na osmom mestu. Imala je nominaciju za Oskara za ulogu ostvarenu u filmu "Gordost i predrasude" ("Pride & Prejudice"), a igrala je i glavnu žensku ulogu u nastavku filma "Pirati sa Kariba".

  7. Lindsi Loan (Lindsay Lohan)
    Nezamenljiva ličnost svih američkih tabloida beleži pad na listi sa četvrtog mesta. Pored neospornog talenta, Loanova je sigurno poznatija kao inventar na holivudskim žurkama, zbog čega je kraj 2006. dočekala u centru za rehabilitaciju. Prošle godine gledali smo je u filmovima: "Bobi" ("Bobby"), "Radijski šou" ("A Prairie Home Companion") i "Just My Luck".

  8. Tom Kruz (Tom Cruise)
    Prošle godine se oženio mlađanom Kejti Holms (Katie Holmes), dobio s njom devojčicu Suri, raskinuo ugovor s kućom "Paramount", doživeo neuspeh s filmom "Misija nemoguće 3" ("Mission: Impossible III") i postao prvi čovek kuće "United Artists". U svakom smislu naporna godina za Kruza, koji je 2005. godine bio na sedmom mestu.

  9. Paris Hilton (Paris Hilton)
    Petoplasirana na listi iz 2005. godine, ova mlada starleta najpoznatija je kao zvezda američkih tabloida.

  10. Natali Portman (Natalie Portman)
    Obrijala je glavu za potrebe filma "V kao vendeta" ("V for Vendetta"). Ova mlada glumica rođena u Izraelu igrala je u filmovima "Goya’s Ghosts" i "Paris, je t’aime". Prošle godine bila je na devetom mestu.

Uskoro čitajte više o glumcima s ove liste.
Najveće zvezde 2005. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar