Preminuo omiljeni junak serije „Prijatelji“ (foto)

Američki glumac Džejms Majkl Tajler, najpoznatiji po ulozi Gantera u seriji „Prijatelji“, preminuo je danas u 60. godini.

Tajleru je 2018. dijagnostikovan uznapredovali rak prostate koji se kasnije proširio na kosti.

Glumac je preminuo je u svojoj kući u Los Anđelesu, saopštio je njegov menadžer.

„Ako ste ga jednom upoznali, imali ste prijatelja za ceo život“, naveo je menadžer Tajlera u saopštenju, a prenosi Bi-Bi-Si.

On je istakao da je glumac, u želji da pomogne što većem broju ljudi, „hrabro delio svoju priču“ i zalagao se za to da osobe s problemima s prostatom dobiju mogućnost da urade test krvi već sa 40 godina.

Iako nije tumačio jednog od šest glavnih likova u seriji „Prijatelji“, Tajlerov lik Ganter je bio i ostao jedan od najpopularnijih likova među ljubiteljima sitkoma.

Ganter je bio konobar i menadžer kafića „Central Perk“, koji je bio zaljubljen u Rejčel, lik koji je tumačila glumica Dženifer Aniston.

Tajler se u maju nakratko pojavio u specijalu „Prijatelji: Ponovo zajedno“ preko Zuma, gde je rekao da je 10 godina koje je proveo snimajući seriju bilo najupečatljivijih deset godina njegovog života.

„Nisam mogao da zamislim bolje iskustvo. Svi ovi ljudi su bili fantastični i jednostavno je bilo zadovoljstvo raditi sa njima. Osećaj je bio veoma, veoma poseban“, rekao je Tajler.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Friendsglumacserija "Prijatelji"
Komentari (0)
Dodaj komentar