Šezdeset četvrti filmski festival u Veneciji

Na 64. međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, koji će se održati od 29. avgusta do 8. septembra, u trci za najvišu nagradu festivala – Zlatnog lava, naći će se 22 filma. Danas ćemo vam predstaviti neke od njih.
Film „The Darjeeling Limited“ režirao je Ves Anderson (Wes Anderson), koji je i reditelj filma „The Royal Tenenbaums“. Reč je o komediji o tri brata koji pokušavaju da ožive porodične veze. Najstariji (Oven Vilson) se nada da će ponovo uspostaviti kontakt sa svojom mlađom braćom vodeći ih na putovanje vozom kroz senzualne predele Indije. Ostale uloge u filmu tumače Edrijen Brodi (Adrien Brody), Andželika Hjuston (Anjelica Huston), Bil Marej (Bill Murray) i Džejson Švarcman (Jason Schwartzman).
U filmu „Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa“ („The Assassination Of Jesse James By Coward Robert Ford“) Endrua Dominika (Andrew Dominik) glavne uloge poverene su Bredu Pitu (Brad Pitt), Semu Šepardu (Sam Shepard) i Kejsiju Afleku (Casey Affleck).
U ovom vesternu radnja prati Roberta Forda, najmlađeg člana bande, koji je u dogovoru s vlastima eliminisao najslavnijeg odmetnika Divljeg zapada – Džesija Džejmsa, ispalivši mu metak u leđa, dok je gospodin Hauard (ime pod kojim se bandit krio) nenaoružan stajao na stolici u svom domu i nameštao iskrivljenu sliku na zidu. Međutim, ubistvo najpoznatijeg odmetnika Fordu nije donelo sreću. Premda je dobio obećanu amnestiju i novac od ucene, svugde je bio popljuvan kao bedni izdajnik, a nekoliko godina kasnije je i ubijen u pucnjavi.
Ironijom sudbine, Ed O’Keli, šerif koji ga je ubio, bio je oženjen bliskom rođakom braće Janger, poznatih članova Džesijeve bande. Kao što je Bred Pit izvrstan izbor za ulogu Džesija, tako je dobro odabran glumac za ulogu Boba Forda, koji uzgred i liči na istorijsku ličnost koju tumači. Reč je o glumcu Kejsiju Aflek, mlađem bratu poznatijeg Bena Afleka, koga smo gledali u serijalu „Igraj svoju igru“.
Sutra čitajte više o filmovima u zvaničnoj konkurenciji festivala.
Koristan link
La Biennale di Venezia  

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

festivalfilmthe assassination of jesse james by coward robert fordthe darjeeling limitedvenecijafilm
Komentari (0)
Dodaj komentar