Slavna glumica otkrila: „Vratio mi se rak, u četvrtom je stadijumu“ (foto)

Američka glumica Šenon Doerti otkrila je da joj je prošle godine dijagnostikovana četvrta faza raka dojke.

Zvezdi serije Čari i Beverli Hils 90210 prvi put je dijagnostikovan rak 2015. godine, ali dve godine kasnije je izjavila da je „završila sa hemoterapijom“ i da se „oseća sjajno“.

Ipak, gostujući u emisiji Dobro jutro, Ameriko na kanalu ABC, 48-godišnja glumica je rekla „Ovih dana će se saznati da je u pitanju četvrta faza“.

„Tako da, moj rak se vratio. Radije bih da ljudi to čuju od mene“, dodala je.

Doerti, koja je glumila Brendu Volš u originalnoj verziji serije Beverli Hils 90210, otvoreno je pisala o borbi s rakom na društvenim mrežama – objavljujući video snimke treninga uz hešteg #ubicaraka.

Tokom snimanja prošlogodišnjeg ributa, koje se odigralo samo nekoliko meseci nakon smrti Luka Perija, zvezde originalne serije, Doerti je krila vest o dijagnozi i dala je sve od sebe kako bi mu „odala počast“.

„Bilo mi je čudno da dobijem dijagnozu, a da potom, neko ko je bio poptuno zdrav, ode pre mene“, rekla je Doerti.

„Bio je to veliki šok. Najmanje što sam mogla da uradim za njega bilo je da snimim tu seriju.“

Priznala je da je vest o dijagnozi mahom čuvala za sebe, kako bi dokazala da još uvek može da radi, i rekla je samo kolegi Brajanu Ostinu Grinu. Glumac joj je pomogao da izgura duge dane snimanja.

„Imala sam trenutke kada sam pomislila ‘Ne mogu ja ovo’, a Brajan je jedina osoba – među ljudima koji su znali – kome sam odmah rekla. Rekao je ‘Vidi, ovo je nešto s čime se borim’“, rekla je.

„Pre svakog snimanja bi me pozvao i rekao, ‘Vidi, znaš, šta god da se desi, imaš mene“. Pogledao bi me i bio u fazonu ‘Možemo mi ovo, devojčice’… tako da mi je Brajan dosta pomogao.“

Doerti je u intervjuu istakla da nije dobro „primila“ vest i da je to bila „gorka pilula koju je trebalo progutati u svakom smislu“.

„Definitivno imam dane kada kažem, ‘Zašto ja?’“, rekla je. „Ali onda bih rekla, ‘A zašto ne ja? Ko drugi? Ko drugi zaslužuje ovo?’ Niko od nas ne zaslužuje.“

„Ali moja najveća briga je bila kako ću da kažem majci, suprugu.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Šenon Doertirak
Komentari (0)
Dodaj komentar