Snima se „Dosije iks“

Snimanje dugo očekivanog nastavka filma „Dosije iks“ („X-Files“) iz 1998. godine konačno je potvrđeno posle deset godina. Da podsetimo mlađe čitaoce da je prvi film adaptacija istoimene TV serije koja je prikazivana 1993-2002. godine.
Naziv nastavka još uvek nije poznat – vodi se kao „Untitled X-Files Sequel“, ali je zato potvrđen reditelj i koscenarista Kris Karter (Chris Carter), inače tvorac i reditelj deset epizoda popularne TV serije. Glavne uloge FBI agenata Foksa Moldera i Dejne Skali repriziraće Dejvid Duhovni (David Duchovny) i Džilijan Anderson (Gillian Anderson).
Film je u fazi pretprodukcije, ali je početak snimanja zakazan za decembar ove godine u Vankuveru, dok je premijera planirana za 25. jul 2008. godine. Što se tiče zapleta, poznato je samo da će scenario biti baziran na zasebnoj priči, te da se u smislu zapleta neće naslanjati na originalni film, dok je žanrovska odrednica – triler, kao što se i očekuje od ove ekipe.
Na pitanje o budućnosti odnosa između Moldera i Skalijeve čelnik kuće „Twentieth Century Fox“ nagovestio je samo to da će njihov odnos ostati kompleksan i komplikovan, ali da će se razvijati u neočekivanim pravcima. Ono što jeste poznato, ako je verovati istom zvaničniku, jeste to da se radnja filma vremenski nastavlja na kraj TV serije, čije je snimanje završeno pre pet godina.
Ništa se ne zna o ostalim glumcima u filmu, ali je odavno najavljeno da Robert Parik (Robert Patrick), koji je tumačio lik agenta Džona Dodžeta, i Nikolas Li (Nicholas Lea), koga znamo kao Aleksa Krajčeka, neće reprizirati svoje uloge.
Prvi „Dosije iks“ film zaradio je preko 200 miliona dolara širom sveta. Scenario za novi film je u saradnji s Karterom napisao Frenk Spotnic (Frank Spotnitz) kao i za prvi film. Karter nije bio iza kamere u prvom filmu, budući da je taj posao bio poveren Robu Boumanu (Rob Bowman).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dejvid duhovnidosije xdzilijan andersonfilmkris karterfilm
Komentari (0)
Dodaj komentar