Uskoro počinje 14. KIDS FEST

14. Dečiji filmski festival KIDS FEST pod sloganom „Moja filmska zvezda“ održaće se od 15. do 21. oktobra. Centralna lokacija 14. KIDS FEST-a biće Kombank dvorana, dok će mališani moći da uživaju u najboljim ostvarenjima i u drugim bioskopima u Beogradu (Cine Grand Capitol Park Rakovica, Roda Cineplex, Fontana i Tuckwood), Novom Sadu, Nišu i još 30 gradova širom Srbije.

Ideja ovog festivala je da se deci predškolskog i školskog uzrasta prikažu najkvalitetnija filmska ostvarenja koja nam dolaze iz celog sveta, kao i da im se pruži edukativni sadržaj kroz zabavu, kreativne radionice i igraonice. Najmlađi ljubitelji sedme umetnosti će, zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama, biti u prilici da prisustvuju filmskim premijerama animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz SAD-a, Irske, Francuske, Estonije, Norveške, Danske, Holandije, pa čak i daleke Kine. Filmovi namenjeni najmlađem uzrastu biće sinhronizovani na srpski jezik, dok će tinejdžeri, i ove godine, uživati u specijalnom TEEN programu.

Glumica Mirka Vasiljević, koja se proslavila ulogama u filmu „Mi nismo anđeli 2“ i seriji „Ljubav, navika, panika“, postaje ambasadorka 14. Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST-a. Festival će ove godine predstaviti 16 filmova. Neke od njih ćemo gledati po drugi put na KIDS FEST-u, a neki će biti prvi put prikazani našoj mlađoj publici. Ferdinand, bik sa velikim srcem koji je sve samo ne strašan, biće repriziran ove godine na festivalu, i moći ćemo da ga gledamo isključivo kroz 3D naočare. Za one koji vole avanturu i prelepe pejzaže, stiže dokumentarni film o našoj čudesnoj planeti – „Fantastičan dan na planeti Zemlji“. Najmlađi će moći da se druže sa Cirklinom i princezom Koko, veselim brodićem spasiocem, Patom i Matom koji su uvek tu da reše problem koji su sami napravili, i još mnogo drugih zabavnih likova.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u biće veoma pristupačne, kao i prethodnih godina, naročito za grupne posete. Festival podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Beograd. Informacije o samom festivalu ćete moći da pratite na zvaničnom sajtu Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST-a.

Oficijelni sajt:
Dečiji filmski festival „KIDS FEST“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmkids fest
Komentari (0)
Dodaj komentar