Zaboravite na trbušnjake: Ova četiri treninga najbolje tope salo sa stomaka

Kada ljudi razmišljaju o mršavljenju, većina želi zategnuti stomak. Žao nam je što vam to moramo reći, ali izvođenje stotinu trbušnjaka dnevno nije najbolji način skidanja sala s stomaka.

“Skidanje sala samo s određenog dela tela nije održiv pristup. Ali postoje odlični treninzi koji su usmereni na jezgru pa pomažu da sagorite masnoće iz čitavog tela, što rezultira snažnijim i isklesanim stomakom”, objašnjava trener i stručnjak za ishranu Kori Felps.

Trener Džilijan Majkls dodaje da su treninzi koji kombinuju osnovne vežbe, kardio i vežbe snage najefikasnije za smanjenje telesne masnoće.

“Prava istina je da ne možete da pobegnete od ishrane koja nije dovoljno hranjiva. Konzumacija zdrave hrane bogate vitaminima igra veliku ulogu u celokupnoj kondiciji i pomaže vam da postignete svoje ciljeve”, napominje Majkls.

Ako dovedete ishranu u red i odlučite da počnete da vežbate, evo koje četiri vrste treninga mogu najbrže da daju rezultate po pitanju smanjenja sala na stomaku, prema trenerima.

HIIT

Staro razmišljanje je da su stabilne kardio vežbe najbolje za sagorevanje masti. Sada znamo da su kratki i intenzivni naleti kardio vežbi brzog tempa mnogo efikasniji. Trener Houp Pedraza predlaže izvođenje intervala u kojima se smenjuju vežbe koje rade na različitim mišićnim grupama.

Trening snage

“Ako dižete umereno teške tegove, a i dalje se borite sa salom na stomaku, vreme je da pojačate intenzitet korišćenja težih tegova i smanjite vreme odmora između ponavljanja”, kaže trener Tajler Sprol.

Kad dižete tegove i jačate mišiće, telo nastavlja da sagoreva kalorije čak i nakon što napustite teretanu. Samo budite sigurni da ne rizikujete povrede. Ako ste početnik, ne dižite tegove više od 15 minuta.

Hodanje

Da, dobro ste pročitali. Obično hodanje može uveliko da doprinese skidanju sala s stomaka. Kako kaže trener Samura Gonzalez, 45 do 60 minuta hodanja svaki dan može učiniti čuda za vaš metabolizam.

“Osim toga, hodanje osigurava da nećete preterivati s vežbanjem, što može dovesti do prekomerne proizvodnje kortizola, hormona stresa, za koji se pokazalo da doprinosi gomilanju sala na stomaku”, tvrdi ona.

Bilo bi dobro da hodate bržim tempom. Ako dnevno hodate sat vremena, za nedelju dana biste mogli sa skinete do pola kilograma masnog tkiva.

Joga

Joga neće sagoreti kalorije kao trčanje po uzbrdici ili dizanje tegova, ali može pomoći u izgradnji mišića i povećati vašu izdržljivost, što je ključno za podsticanje metabolizma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

salotreningvežbe
Komentari (0)
Dodaj komentar