U trendu

Japanska metoda uklanjanja sala sa stomaka: Dovoljno je svega 5 minuta

Ponekad naša glavna prepreka u bavljenju fizičkim aktivnostima je pronalaženje vremena za njih. Ostati aktivan je ključ zdravog načina života, pa se upravo zbog toga pojavila metoda B-Life, izuzetno popularna i uspešna u Japanu.

Za ovu metodu dovoljno je pronaći pet minuta dnevno. Mariko i Tomoja su podelili svoje savete u knjizi Savršen torzo za 5 minuta. Razvili su sistem vežbanja u kome se tipične vežbe kombinuju sa jogom ili pilatesom. Tako radimo na mišićima stomaka, jačamo ih i olakšavamo njihovo toniranje.

Šta je B-Life metoda?

Uspeh metode leži u činjenici da traje malo vremena, jača telo i kombinuje nekoliko disciplina. Izvode se ukupno tri vežbe.

Prva vežba se radi na podu i traje jedan minut. Fokusiramo pogled na pod, naslonimo podlaktice na pod, držeći laktove u visini ramena. Telo se podiže sa poda i oslanja se samo na vrhove prstiju.

Druga vežba se radi u sedećem položaju. Podižemo noge i savijamo kolena, kao da smo u položaju broda. Leđa ostaju potpuno ravna, a ruke su paralelne sa podom i nogama, piše Index.hr.

Treća vežba je vezana za pilates. Sedimo na podu, ispruženih nogu. Ispružimo ruke ispred tela i uz kontrolisano disanje podižemo ih iznad glave. Nakon toga se vraćamo na početnu poziciju.

Ovim vežbama možemo postići ravan stomak, ojačati i tonirati mišiće i dugoročno poboljšati zdravlje. I sve to za samo pet minuta dnevno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)