Ako želite bebu…

Ostati u drugom stanju je lep događaj, a sama trudnoća u životu žene predstavlja uzbudljiv period. Za neke parove trudnoća se desi jednostavno, dok je za druge potrebno strpljenje i malo sreće.

Kako biste olakšali trudnoću, potrebno je znati kada su najplodniji dani. Kada želite trudnoću: treba održavati zdravu – normalnu kilažu i imati redovan seks, posebno u vremenu ovulacije.

Ako želite trudnoću i bebu, onda nema upotrebe alkohola i cigareta.

Većina zdravih parova koja ne koristi zaštitu „dođe do trudnoće“ u roku od jedne godine. Ako začetak trudnoće traje duže od godinu dana, problem treba rešiti sa doktorom. U takvim slučajevima treba ići kod lekara jer neplodnost pogađa i muškarca i ženu podjednako, a i lečenje je dostupno i jednom i drugom partneru.

Zdravlje roditelja je ključ za zdravu trudnoću jer zdravi roditelji imaju i zdrave bebe. Zato se preporučuje roditeljima da vode zdrav život u smislu zdrave ishrane sa puno vitamina i umerenog vežbanja.

Zdravlje roditelja podrazumeva i brigu o godinama. Ako ste stariji od 35 godina, shvatite pitanje sa kojim se sve stvarima starije majke suočavaju i zapamtite dobro – vođenje računa o sebi je najbolji način da se pobrinete za svoju bebu.

Ako imate simptome trudnoće, verovatno se pitate da li ste trudni nakon više meseca truda ili su simptomi došli kao iznenađenje?

Simptomi rane trudnoće, kao što su povećane i osetljive grudi, umor, pospanost – ukazuju na trudnoću. Međutim, u nekim slučajevima ovi simptomi mogu da ukazuju i na bolest.

Zato je najlakši i najbezbolniji način uraditi test trudnoće kod kuće kako biste bili sigurni. Ukoliko je test pozitivan, treba otići svom lekaru,

Kada i lekar utvrdi trudnoću, ponašajte se odgovorno i uživajte u svakom danu trudnoće jer ipak je to drugo – posebno stanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

neplodnostodržvanje trudnoćetest na trudnoćutrudnoćatrudnoća i zdravljeuživanje u trudnoći
Komentari (0)
Dodaj komentar