Ekstremno belo

Bilo leto ili zima, ljubitelji skijanja su uvek spremni da umesto mora izaberu odlazak na planinu. Da li zagrižene skijaše mrzi da se umesto baškarenja u kupaćim gaćama ušuškaju u skijaško odelo i uprte skije na ramena? Budite sigurni da ne.
U svakom slučaju, ako ste već odlučili da napravite iznenađenje i da odaberete aktivan odmor koji podrazumeva boravak na skijama, informišite se o prognozi vremena za dan kada ste isplanirali svoju avanturu. Valjda ste toliko pametni da ne idete na skijanje tamo gde nema snega. Za razne alternativne oblike skijanja, kao što su ekstremno skijanje, paraski ili turno spust, pored dobre kondicione pripremljenosti, morate imati i odgovarajuću opremu i biti naoružani odgovarajućim znanjem i iskustvom.
Čak i ako skijate od svog najranijeg detinjstva, nije na odmet da budete obazrivi. Što se tiče izbora terena, on uvek zahteva mnogo akrobatskih sposobnosti. Pre svega zbog konfiguracije, pošto oni najluđi ne zaziru ni od spuštanja niz padinu pod nagibom od 60 pa čak i više stepeni. No, budite zadovoljni i ako uspete da se bez padova spustite niz padinu pod nagibom od 45 stepeni, a ono što bi trebalo da bude „ekstremno“ sačuvajte za neki drugi put.
Što se tiče opreme, nabavite šire skije, a za bavljenje ekstremnijim vidovima ovog sporta ne bi bilo loše da budu i malo duže od običnih, pogodne za „lebdenje“ po nenačetom snegu i lako vodljive. U svakom slučaju, potrudite se da pronađete skije koje će najbolje odgovarati vašem znanju i vašim potrebama. Ne zaboravite ni kacigu, koja će čuvati vašu ludu glavu od težih povreda, kao i naočare, koje će vam omogućiti da bolje vidite kuda vozite. Na kraju krajeva, ipak ćete biti prepušteni sami sebi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ekstremni sportoviskijanjeletoodmor
Komentari (0)
Dodaj komentar