Gazda je gazda

Želite da otvorite restoran? E, pa neka vam je sa srećom! U tom poslu teško je uspeti: stopa neuspešnosti novih restorana je visoka, ali ako uradite sve kako treba i doterate koncepciju tako da postane lokalna atrakcija i mesto na koje će izlaziti svi bitni ljudi, smeši vam se zarada! Pre svega morate imati koncept. On će diktirati jelovnik, enterijer, lokaciju i sve ostale bitne komponente posla. Vredi odvojiti vreme za detaljno popisivanje svih ključnih elemenata kojima ćete morati da se pozabavite, kao i za odlučivanje kako to da uradite.
Trudite se da budete originalni. Najvažnije što treba da imate na umu je izbor jela, prezentacija samog restorana, po čemu će vaša kuća biti izdvojena od drugih. Ako još nemate jasne zamisli u vezi sa svim bitnim detaljima u ovoj fazi, očito još uvek niste spremni da se upustite u proceduru. Za restoranski biznis ključna reč je i lokacija. Istražujte. Sprovedite što je moguće šire ispitivanje tržišta pre nego što odaberete mesto. Nadasve se potrudite da vaša kuća odgovara ukusu klijentele. Tražite veoma vidljivo mesto u delu grada gde obitava veliki broj mušterija koje želite da privučete. Po pravilu, vi morate prvi prići mušterijama. Ne očekujte da će biti obratno, jer se u ranim fazama to naprosto ne dešava.
Planiranje jelovnika u ranoj fazi razvoja koncepcije olakšava vam kupovinu opreme i raspodelu prostora. Negde pred otvaranje želećete da detaljno proučite i razvijete jelovnik. Neka vaš šef kuhinje i njegova ekipa više puta pripreme sva jela radi vežbe, kako bi se obezbedila doslednost u ponudi. Pošto će osoblje biti lice vašeg restorana, od vitalnog je značaja da se ono brižljivo odabere i obuči. Ništa nije odbojnije od konobara koji u sali radi preko volje, ili je spor, ili nije ljubazan prema mušterijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gazdamuškaracposaorestoran
Komentari (0)
Dodaj komentar