Odmor za obuću

Koliko pažnje posvećujete svojim cipelama? Šta obuvate za posao, a šta za odlazak u grad, i da li pružate odmor svojoj obući, ili je nemilice koristite od prvog dana kada ste je kupili? Za početak, obuću koju smo odabrali treba redovno i na odgovarajući način održavati.
Cipelu koja se nosi odmah posle kupovine treba pustiti da se "odmori" jedan dan. Obuća od antilopa održava se specijalnom četkom za ovu vrstu materijala, a za kupovinu cipela najbolji su poslepodnevni časovi (ili predveče), kada je noga na pravi način pripremljena da "legne" u novu obuću. Prilikom prve probe izuzetno je važno prepoznati osećaj kao da je obuća već bila nošena. Samo takva cipela neće stezati, opterećivati i skretati pažnju poslovnog muškarca dok vodi važne poslovne razgovore.
Najvažnija karakteristika cipela koje ste odlučili da kupite mora biti udobnost, a tek onda dolaze aktuelnost oblika, kvalitet i prilagođenost stilu i boji odela. Oni koji ceo dan borave u kancelarijama i na dugotrajnim pregovorima najčešće zahtevaju da cipela bude izrađena od najfinije kože, postavljene, s posebnim ortopedskim kalupom, koja prilikom savijanja prstiju ne izgleda kao da je dugo nošena. Za poslovne ljude koji radni dan često nastave i tokom popodnevnih časova bitno je da je u cipelu ugrađen i filc, koji sprečava znojenje nogu.
Naši poslovni muškarci najčešće traže cipele koje su pogodne za nošenje tokom celog dana. Boja ne treba da je suviše jarka niti sasvim svetla, jer trendovi nisu presudni prilikom izbora cipela, ali bi obuća koju nose biznismeni trebalo da izgleda jednostavno, u skladu s poslovnom garderobom koja će svedočiti o odmerenosti, profesionalnosti, poslovnim ambicijama, stepenu stručnosti i karakteru ličnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

obućaposlovni stiludobnost
Komentari (0)
Dodaj komentar