Prevara – za ili protiv? (1)

Posle nekoliko godina braka ili zajedničkog života mnogim parovima se desi da se jednog dana probude s tužnom konstatacijom da partner nije ispunio sva njihova očekivanja. Ukoliko nijedno od njih dvoje nije spremno da pokrene iskren razgovor o tom nezadovoljstvu, sumnjama ili neispunjenim željama, kod jednog ili oba partnera može se javiti želja za promenom, koja, ako se za to ukaže prilika, vodi u prevaru. Da li ste se ikada zapitali zašto se žene i muškarci upuštaju u vanbračne veze?
Uglavnom se takve akcije opravdavaju činjenicom da više ne postoji sreća u braku i da se zbog toga traži zadovoljstvo sa strane. Ako se nađete u takvoj situaciji, dobro razmislite i zapitajte se šta, u stvari, želite: da spasete brak time što ćete kod partnerke izazvati ljubomoru, naterati je da se trgne i vašu vezu učini zanimljivijom i uzbudljivijom, ili jednostavno tražite izgovor da sve okončate i započnete nov život. Naravno, ima i slučajeva kada se prevara dogodi kao posledica osvete. Jedan partner sazna za prevaru, i umesto da se obavi iskren razgovor u kojem će se rešiti ima li ta veza budućnost, javlja se želja da se uzvrati istom merom.
U takvim slučajevima često prevlada potreba da osveta bude što bolnija, čak se i ne pojavljuje želja da se ona sakrije. Osveta i nema smisla ako se za prevaru ne sazna. Ukoliko i sami razmišljate o takvoj osveti, zapitajte se da li je vaš brak dovoljno jak da preživi te iskorake u nepoznato. A neke pripadnice lepšeg pola umeju da se osvete čak i onda kada ih niste prevarili. Dovoljno je da se ona oseti manje privlačnom u vašim očima, da oseti nostalgiju za snažnim emocijama s početka veze, i stvar već može da se nađe na „klizavom terenu“. Da li će ona iskoristiti „nabijanje rogova“ kao metod da je opet primetite ili da se oseti kao da je ponovo mlada i privlačna? U nekim slučajevima odgovor može da bude samo nedvosmisleno – da.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracprevaraprotivrazlozivernostvezaza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Marija R

    Nema opravdanja za prevaru, varaju samo kukavice i slabići. Nema tog razloga koji može opravdati izdaju poverenja, poniženje i bol koji prevara donosi. Niste u stanju da budete verni, željni ste avanture – ne ulazite u trajne veze ili još gore brakove. Još gora opcija je prevara u braku sa decom ili varanje trudne žene. Bljak, jeftino, sebično i bezdušno.