Testo napred, ostali stoj!

Moćna hrana svakog muškarca koji živi sam zove se testenina. Pored toga što je reč o obroku koji lako možete da pripremite sami, testenina ima i neke druge prednosti: štiti od raka, daje energiju, podiže raspoloženje. Uz to, u kombinaciji s nekim dobrim sosom, pravo je uživanje za sve sladokusce.
Postoje mnoga i različita mišljenja o tome koji sosevi najbolje idu uz određene vrste testenine, ali se svi slažu u tome da je i za ukus i za izgled testenine najvažnije da se ona kuva u velikoj količini slane vode, jer će se u protivnom slepiti i biti gnjecava. Ovo važi i za špagete i za rezance. Ako kuvate testo u maloj količini vode, izlučiće se prevelika količina skroba i umesto jestivih špageta dobiće se lepljiva masa koja nije ni ukusna ni lepa za oko. Neki kuvari smatraju da vodu treba soliti tek pošto se u nju ubaci testo jer će inače poprimiti neprijatnu aromu koja se oslobađa prilikom kuvanja.
Mada vreme kuvanja zavisi od vrste testenine, krajnji rezultat ne treba da bude prekuvan, već da se oseća pod zubima, a da ipak ne bude previše tvrd. Zato je važno da se pridržavate uputstva na ambalaži o minutaži kuvanja. Neki vole tvrđe kuvanu testeninu. Što se tiče malih kuvarskih saveta, treba znati da testeninu ne smemo suviše da ocedimo kako se ne bi zalepila. Da bismo to predupredili, pri kraju kuvanja bi trebalo da dodamo jednu ili dve kašičice ulja.
Zbog hranljivosti sastojaka testenine i lakoće s kojom se obilan obrok spremi za veoma malo vremena, testo je hrana koju bi svaki savremeni muškarac morao da ima u svom stanu; naravno, to podrazumeva i da ume da spremi večeru s vinom, kojom će impresionirati svoju izabranicu ili večeru koja će vam umiriti glad onda kada nema nikoga drugog da vam pritekne u pomoć. Zbog svega toga, testo u svim oblicima – napred, ostali – stoj!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranasosevispagetitestomuškaracsamac
Komentari (0)
Dodaj komentar