Račune ćemo uskoro plaćati preko – Vjbera?

Konstantin Kostadinov, viši direktor prodaje za Centralno-istočnu Evropu „Rakuten Vajber“, izjavio je da će usluga plaćanja preko vajbera biti moguća ako građani Srbije to budu želeli.

On je to rekao na panelu “Kako ćemo plaćati u budućnosti” u okviru „Kopaonik biznis foruma“, govoreći o usluzi koja je uvedena u pojedinim zemljama, poput Rumunije, Mađarske i Ukrajine, a kojom se omogućava transfer novca sa jednog na drugi račun.

Kako je rekao, korisnici žele što manje aplikacija i žele jedno mesto sa koga će moći što više funkcija da obavljaju.

„Prioriteti u oblasti plaćanja treba da budu brzina, bezbednost, privatnost i kontrola troškova“, rekao je Kostadinov.
Marko Petrović, generalni direktor „iPay see“ Srbija, rekao je da je potrebno predizajnirati postojeće tehnologije kako bi se korisnicima olakšalo elektronsko plaćanje.

On je dodao i da je sve vezano za bankarstvo u partnerstvima.

“Veliki broj igrača može da radi u interakciji, ali u stvarnosti uvek ćete izabrati korisničko iskustvo“, rekao je Petrović.

Direktor informacionih tehnologija „CKB Montenegro“ Ivan Vučinić smatra da su velika očekivanja od bankarskog sistema i da se od njega uvek očekuje da izađe u susret zahtevima klijenata.

“Morate pratiti trendove da izađete u susret zahtevima klijenata. Za korisnika je bitno da može da veruje kompaniji. Pitanje je koji su zahtevi klijenata, oni su važni, ali to zavisi od strukture troškova, jer se na kraju sve svodi na matematiku i ako nemate prihode zašto bi ste nešto radili“, rekao je Vučinić.

Menadžer razvoja poslovanja „Olive BiH“ Dženan Muftić smatra da su se u poslednjih 20, 30 godina promenila očekivanja klijenata ali i da su se banke dosta transformisale ka komercijalnim bankama, zbog čega diktiraju drugačiju dinamiku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

plaćanjeračuniVajber
Komentari (0)
Dodaj komentar