Ljubavni jadi: kako ih preživeti?

Skoro svima se desilo da budu nesrećno zaljubljeni, ili da neko vreme budu srećno zaljubljeni, a onda dođe do raskida s voljenom osobom. Šta uraditi u takvoj situaciji? Kako "preživeti"? Svi vam govore da život teče dalje, pa ni vi sami ne verujete da ćete ostatak života provesti u patnji (mada vam se ponekad tako čini), ali kako najbrže preboleti raskid ili nesrećnu ljubav? Patićete sigurno, ali kako da patite što manje i da što pre nastavite sa životom? Zavisi od toga kakvi ste, to jest kako se ponašate u takvoj situaciji.
Povlačite se: bezvoljno se vučete po kući, plačete, nije vam ni do čega. Čini vam se da se više nikad nećete nasmejati. Iako se prijatelji i prijateljice brinu za vas, ne želite ni sa kim da razgovarate; ubeđeni ste da vam niko ne može pomoći. Ono što bi vama najviše pomoglo je, verovali ili ne, razgovor s prijateljima. Probajte! Kad se nekome izjadate, osetićete prilično olakšanje.
Borite se: odbijate da verujete da ste ostavljeni, ili da vaša simpatija ne oseća prema vama isto što i vi prema njemu (njoj). Trudite se da se sretnete s njima i nadate se da će onda sve dobro ispasti. Čim primetite da od vaših pokušaja nema nikakvih rezultata, postajete osvetoljubivi – treba i oni da pate, a ne samo vi! Ono što bi vama najviše pomoglo jeste to da, umesto da zgrabite slušalicu i zovete ih, uzmete papir i olovku i zapišete sve negativne stvari u vezi s njima koje vam padnu na pamet. Može da pomogne i da se malo "izduvate" u teretani.
Tražite nešto što bi vam odvratilo misli: bežite od bola. Spolja, na vama se ništa ne primećuje; izlazite svake večeri i flertujete; kad spazite osobu zbog koje patite, ponašate se kao da se ništa nije desilo. Međutim, to je samo spolja, dok vas drugi gledaju; čim dođete kući, nestaju i isfolirani osmeh i glumljeno dobro raspoloženje i osećate se grozno. Vama bi najviše pomoglo to da manje bežite – bol je tu i to morate iživeti. Morate raščistiti sa svojim osećanjima. Odvojite jedan sat dnevno za to – prijatelji će vas saslušati dok im se jadate, a vaš bol će s vremenom proći.
Posle toga, zna se – nova ljubav!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavmpatnjaslomljeno srcetuga
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Slavka Vujasin

    Ništa nije vječno ni zagarantovano. Sve ima svoj kraj. Samo što nešto traje kraće, a nešto i za cijeli život. Pa sad, kako smo zaslužili ili kako smo se trudili.

  • Ana Dimitrijević

    Kako nova ljubav? Ja sam navikla na njega!