najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bezdušni 2

Žanr: drama
Trajanje: 112 min.
Zemlja porekla: Rusija, 2015

Glavne uloge: Danila Kozlovski, Dominik Pinon (Dominique Pinon), Marija Andrejeva, Tatjana Kazansteva, Miloš Biković
Scenario: Fuad Ibragimbekov, Mikhail Idov, Sergej Minajev, Andrej Rivkin
Režija: Roman Prigunov

SINOPSIS

U prvom delu opisan je život 29-godišnjeg menadžera Maksa koji je apsolutno siguran u svoj uspeh i sreću. Sve što radi – zarađuje i troši novac. Skupa kola, luksuzni stan, noćni klubovi, lepe devojke, žurke i droga ispunjavaju njegov život. Kad jednog dana sretne devojku sa druge strane života, počinje da shvata da nešto nije u redu sa njegovim načinom života. Od tada sve oko njega i u njemu počinje da se menja.

U drugom delu pratimo Maksa Andrejeva koji odlučuje da okrene novi list u svom životu. Smatra da je najbolje mesto za početak novog života na suprotnom kraju sveta, u jugoistočnom delu Azije, na ostrvu Bali. Ono što ne zna je da ne može zanemariti svoju prošlost. Okolnosti ga nateraju da se vrati u domovinu i donese vrlo težak izbor.Tu se dešava oštar zaokret – broj likova i novih imena se povećava, a gledaoci dobijaju predstavu o veličini korupcije i intriga koje postoje u javnim koroporacijama, a Maks poslušno počinje da radi kao dvostruki agent (u stvari, nema izbora). Od tog momenta radnja filma se razvija poput sinusoide – usponi i padovi postaju karakteristične odlike filma sve do samog kraja.

O FILMU

Film je nastavak istoimenog hit-filma snimljenog 2012. godine po bestseleru Sergeja Minajeva, koji je otvorio Međunarodni filmski festival u Moskvi 2012. Dobio je 5 nominacija za nagradu „Zlatni orao“, među kojima i nagradu za najbolji film godine, a glavni glumac, Danila Kozlovski, dobio je „Zlatnog orla“ za najbolju mušku ulogu.

Najteži posao bio je traženje i saglasnost glumaca da igraju nove prijatelje glavnog protagoniste. Bilo je neslaganja u timu i isprobali smo mnogo kandidata. Približilo se snimanje, a glumac još nije bio izabran. Onda je direktor kastinga Olga Dubovickaja pozvala 26-godišnjeg srpskog glumca Miloša Bikovića. Niko ga nije poznavao. Znalo se samo da je Miloš vrlo popularan u svojoj zemlji i da je upravo igrao kod Nikite Mihalkova u filmu „Sunčanica“. Miloš je stigao u Moskvu i briljanto položio test. „Videvši ga na probi zajedno sa Danilom, znali smo da su tandem za veliki film. Dva talentovana glumca, obojica zgodni, a ipak vrlo različiti“, kaže producent Dimitrij Rudovski.

Biković o filmu kaže: „Mislim da je publika dobro prihvatila film jer je veoma atraktivan, a s druge strane, govori o nekim zanimljivim temama. Što se tematike tiče, to je jedan politički triler koji zapravo priča o junaku našeg doba. Reč je o filmu koji govori o jednom kapitalističkom sistemu koji ostavlja posledice i na duhovni razvoj čoveka, jer sistem koji u svom imenu nosi kapital kao svoju vrednost, kapital i ceni. Ljudi koji žive u tom sistemu vremenom počinju da se formiraju prema njemu i kapital postaje važniji nego čovek. Onda dolazi do toga da čovek polako gubi ono što ga čini čovekom i zato se film i zove ‘Bezdušni’, znači bez duha, bez duše”.

On dodaje: “Film govori o čoveku koji se tom sistemu usprotivio, ne zato što nije našao svoje mesto u njemu i zato što ne može da uspe, naprotiv, njega u tom filmu, u prvom delu, zovu gospodarom života, on zarađuje mnogo, ima dosta novca, veoma je uspešan i cenjen po svim parametrima tog sistema, ali taj sistem mu ostavlja prazninu u duši i on s tim ne može da se pomiri. Ne može da pristane na taj kompromis da mu neko amputira duh zarad toga da bude uspešan.”

O REŽISERU

Roman Prigunov (reditelj)
Rođen je 1969. godine u Moskvi. Sin je slavnog glumca Ljeva Prigunova. Od 1982. počeo je da snima reklamne video spotove i dobio nagradu „Zlatna jabuka“ 1996. na Festivalu generacija. Debitovao je na filmu trilerom „Usamljena krv“ 2002. Film je učestvovao na Moskovskom festivalu. 2008, snimio je triler „Indigo“. 2012. i sa trećim filmom „Bezdušni“ postigao je najveći finansijski uspeh godine na blagajnama bioskopa.

O GLUMCIMA

Danila Kozlovski (Maks Andrejev)
Rođen je 3. maja 1985. godine u Moskvi. Diplomirao je 2002. godine na Mornaričkoj akademiji Kronštat, a 2007. godine diplomirao je glumu i režiju na Akademiji za pozorišnu umetnost u Sant Peterburgu u klasi Ljeva Dodina. Prvu ulogu dobio je na TV, igrao je u preko 20 filmova. Dobio je više nagrada za najbolju mušku ulogu na festivalima i nacionalnu nagradu „Zlatni orao“ za prvi deo filma „Bezdušni“. Igrao je u pozorištu u Sant Peterburgu i dobio nagradu za ulogu u „Kralju Liru“ i „Višnjiku“. Debitovao je i kao producent. Prvi film koji je snimio u Holivudu je “Vampirska akademija“.

Miloš Biković (Roman Bjelkin)
Rođen je 13. januara 1988. god u Beogradu. Završio je Četrnaestu beogradsku gimnaziju, pohađao je školu glume Dadov. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Dragana Petrovića, gde i predaje glumu od 2012. godine. Govori srpski, engleski i ruski jezik. Prvu zapaženu ulogu ostvario je u TV seriji „Stižu dolari“ 2004. godine. Posle toga su se ređale uloge. Igrao je u serijama: „Vratiće se rode“, „Bela lađa“, „Šešir profesora Koste Vujića“, „Ravna gora“, „Kad ljubav zakasni“/“Samac u braku“, „Montevideo, Bog te video!“, „Na putu za Montevideo“, kao i u filmovima: „Montevideo, Bog te video!“, „Montevideo, vidimo se!“, „Šešir profesora Koste Vujića“, „Bićemo prvaci sveta“.

Miloš Biković je oduvek želeo da poseti Rusiju. Kada je 2010. saznao da se priprema kasting za film Nikite Mihalkova “Sunčanica”, gotovo perfektno je naučio ruski i dobio jednu od glavnih uloga. Druga ruska uloga mu je Roman Bjelkin u filmu ’’Bezdušni 2’’. Jedan je od najpopularnijih mladih glumaca u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Osim na filmu, igra i u pozorišnim predstavama: „Zbogom SFRJ“, „Moj sin malo sporije hoda“, „Dama sa kamelijama“, „Kad su cvetale tikve“.

Popularnost Miloša raste svakodnevno. Godine 2011. dobio je najvažniju nagradu srpskog filma „Car Konstantin“, kao najbolji glumac godine za film ’’Montevideo’’ na Festivalu u Nišu. Godine 2013. sa koleginicom Daninom Jeftić dobija nagradu za glumački par godine za uloge u seriji „Na putu za Montevideo“. Dobio je i „Zlatnu značku Srbije za doprinos u kulturi“ i „Nagradu za umetničko ostvarenje u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta“ 2014. godine. Takođe je kao glumac nagrađen 2013. godine u Hrvatskoj nagradom ’’Marula’’ za najbolju glavnu ulogu u drami ’’Moj sin samo ide malo sporije’’. Dve godine uzastopno (2011 i 2012) Miloš Biković je bio ’’Muškarac godine“ prema anketi srpskog magazina “Hello”. Pojavljivao se i u spotovima grupe “Piloti” i pevačice Nevene Božović, čiji je spot i režirao i montirao.

Oficijelni sajt:

  • Duhless 2

    Premijera: 16. april 2015. godine

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.