najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Edi zvani orao (video)

Žanr: biografski, komedija, drama
Trajanje: 105 min
Zemlja porekla: Velika Britanija

Glavne uloge: Taron Edžerton (Taron Egerton), Hju Džekmen (Hugh Jackman), Tom Costello Jr., Jim Broadbent, Kristofer Voken (Christopher Walken)
Scenario: Sean Macaulay, Simon Kelton
Režija: Dekster Flečer (Dexter Fletcher)

SINOPSIS

Film je inspirisan istinitom pričom o netipičnom, ali hrabrom skakaču koji nikada nije prestao da veruje u sebe, uprkos tome što cela Velika Britanija jeste. Edi Orao Edvards postao je poznat po tome što je bio deset kilograma teži u odnosu na svoje rivale i izuzetno kratkovid, ali to ga nije sprečilo da nastupa sa naočarima. Njegovi loši rezultati činili su ga sve popularnijim, što je gore skakao i postizao slabije rezultate, postajao je traženiji. Uz harizmatičnog i buntovnog trenera, kojeg u filmu igra Hju Džekman, Edi uspeva da postane nacionalni heroj koji je predstavljao Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Kalgariju 1988. godine.

O FILMU

U filmu glume Taron Edžerton, poznat po ulozi u ostvarenju „Kingsman: Tajna služba”, Kristofer Voken i Hju Džekman, režiju potpisuje Dekster Flečer, dok je film producirao Metju Von.

Majkl Edvards ili Edi Orao iznenadio je sve predstavljajući Veliku Britaniju u Olimpijskom skokovima 1988. godine na Olimpijskim igrama u Kalgariju. Iako je prvobitno pokušao da postane deo skijaškog tima, sledeći svoj olimpijski san, shvatio je da su mu realnije šanse da postane ski-skakač i tako ode na Olimpijadu. Bio je poslednji na svim listama, ali postao je omiljen takmičar. Javnost ga je videla kao autsajdera, nedostajala mu je veština, kao i sredstva da bude olimpijski sportista, ali ga to nije sprečilo u nameri da ostvari svoje snove. Njegovi loši rezultati činili su ga sve popularnijim. Što je gore skakao i postizao slabije rezultate, postajao je traženiji.

Edi je imao mnogobrojne nadimke, od gospodin Šeprtlja, Inspektor Kluzo na skijama, Jeti do Nestabilni Edi. Međutim, na završnoj ceremoniji Zimskih olimpijskih igara, predsednik organizacionog odbora, Frenk King, izjavio je: „U ovim igrama, neki takmičari su osvojili zlato, neki su oborili rekorde, a neki su čak poleteli poput orla”, jasno aludirajući na Edija, koji je od tada poznat kao Edi Orao.

Bilo je potrebno oko 15 godina da počne produkcija filma. Režiser Dekster kaže da je scenario rađen otprilike toliko. „Dakle, u vreme kada ga je producent doneo meni, sve je već bilo potpuno formirano: znao sam priču o Ediju još od ranije, dovoljno sam star da se setim kada je sve to bilo.”

Jedna od najtežih stvari u snimanju ovog filma bilo je to što ne postoje kaskaderi koji znaju to da rade, jer su ski-skokovi izuzetno opasan sport. Zato je sastavljen tim od pomalo ludih nemačkih momaka koji su skakali satima, i tako je nastalo 90 sati snimaka sa ski-skokovima.

Oficijelni sajt: Eddie the Eagle (2016)
Premijera: 31. mart 2016. godine u bioskopu

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike