U trendu

Gluplji i tuplji

Žanr: komedija
Trajanje: 85 min.

Glavne uloge:

Eric Christian Olsen, Derek Richardson, Rachel Nichols, Mimi Rogers, Eugene Levy

Scenario:Troy Miller, Robert Brener
Producenti:Troy Miller, Oren Koules, Charles B. Wessler, Carl Mazzocone
Režija:Troy Miller

SINOPSIS

Ovo je nastavak hita „Glupan i tupan“, u kome ćemo gledati nove avanture budalastih ortaka Harija i Lojda. Od samog početka, Lojd Krismas (Erik Kristijan Olsen) zna da mu je Hari Djun (Derek Ričardson) prijatelj za ceo život. Prvog dana u srednjoj školi Hariju, koga je majka (Mimi Rodžers) dotad učila kod kuće, treba neko da mu pokaže šta da radi. Izgleda da će taj neko biti Lojd, koji živi u školskom podrumu s domarom Rejom (Luis Gucman), koji ga je usvojio. Oni nesvesno upadaju u mrežu pokvarenog direktora Kolinsa (Judžin Levi) i njegove devojke, gospođice Heler (Čeri Oteri), koji žele da Hari i Lojd budu prvi studenti u lažnom „specijalnom odeljenju“ kako bi na prevaru uzeli 100.000 dolara za sebe. Pošto Hari i Lojd oduševljeno pokušavaju da regrutuju još učenika za novo odeljenje, nesvesno privlače pažnju prelepe Džesike Metjuz (Rejčel Nikols), moćnog novinara školskih novina, koja naslućuje prljavu igru.

O FILMU

Prvi deo filma iz 1994. doživeo je uspeh kod fanova ovakvih komedija širom sveta. „Imali smo audiciju s hiljadu potencijalnih glumaca iz Los Anđelesa, Njujorka, Čikaga. Trebalo je pronaći ljude koji liče na Harija i Lojda kada su bili u srednjoj školi, ali su oni morali da budu i smešni“, objašnjava režiser Troj Miler. Mileru su jako bliske akcione komedije. U ovom filmu želeo je da spoji humor i akciju. Scene s jurnjavom autobusa i kola, eksplozija prodavnice i benzinske pumpe zahtevale su dosta pripreme. „Primarno mi je bilo da sve to bude na neki način uverljivo“, dodaje Troj Miler. Miler, producent Oren Koul i koproducent Karl Macokone tražili su potencijalne lokacije za film. Idealnu školu čija arhitektura odgovara vremenu dešavanja filma – 1986, pronašli su u Atlanti. Snimanje je trajalo 51 dan i bilo je mnogo smešnih gegova. To je bila prilika da glumci pokažu i svoje fizičke sposobnosti. „Imali smo preko 50 različitih scenografija u filmu, zato što smo hteli da svaka scena bude živa i smešna. Ovo je magično putovanje u svet komedije koje smo svi zajedno doživeli. Svi su se divno zabavljali na snimanju ovog filma“, kaže režiser Miler.

O REŽISERU

Dva puta je bio dobitnik nagrade Emi; režirao je preko sto kratkih filmova, kao i mnogo TV filmova. Troj Miler je poznat i kao producent same ceremonije dodele Oskara. Producirao je i režirao nekoliko dodela nagrada MTV-ja. Ostali njegovi filmovi su: „Ronnie Run“, „Jack Frost“ i „The Announcement“.

O GLUMCIMA

Erik Kristijan Olsen
Najpoznatiji je po svojoj ulozi Kamerona Grina u Foksovoj seriji „Get Real“, koju je kritika hvalila. Poslednje što je snimio jeste film „The Hot Chick“ s Robom Šnajderom, a pojavio se i na velikom platnu u filmu „Pearl Harbor“ Majkla Beja i u komediji „Not Another Teen Movie“. Olsen je glumio i u nezavisnom filmu „Local Boys“.

Derek Ričardson
On je dinamični mladi glumac i novajlija na filmu. Na televiziji je igrao u hit seriji „Felicity“, a gostovao je u serijama „Red i zakon“ („Law and Order“) i „Strangers with Candyl“. Ričardson ima iskustva u pozorištu – i u lokalnom teatru i na Brodveju.

Rejčel Nikols
Ovo je njen filmski debi. Nedavno je diplomirala na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, a pojavila se i u seriji „Seks i grad“.

Oficijelni sajt:

  • „Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (2003)“

    Premijera: 25. septembar 2003. godine

  • Napišite komentar

    Najnovije iz rubrike