najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Plan bekstva

Žanr: akcija, misterija, triler
Trajanje: 115 min.
Premisa: Niko ne beži sam!

Glavne uloge: Silvester Stalone (Sylvester Stallone), Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger), 50 Cent, Džim Kavizel (Jim Caviezel), Sem Nil (Sam Neill), Vinsent D’Onofrio (Vincent D’Onofrio)
Scenario: Majls Čepmen (Miles Chapman), Džejson Keler (Jason Keller)
Režija: Mikael Hafstrom (Mikael Hafstrom)

SINOPSIS
Najveći svetski ekspert u projektovanju zatvorskih bezbednosnih sistema na prevaru je zarobljen u utvrđenju koje je sam projektovao, a u kojem su smešteni najozloglašeniji svetski kriminalci. Tek kada se našao unutra, shvatio je da je Tamnica nemilosrdno i tehnološki napredno spremište najvećih kriminalaca. Breslin kao da ne vidi mogućnost da se spase iz naizgled beskrajnog lavirinta staklenih ćelija koje čuvaju naoružani i maskirani stražari. Da stvar bude strašnija, sadistički upravnik zatvora je lično preuzeo zadatak da na sve moguće načine slomi duh nepokornih zatvorenika kao što je Breslin.
O FILMU
Zlatnu eru holivudskih akcionih filmova obeležile su velike glumačke zvezde karakteristične građe i izrazitih vilica. Više od dvadeset godina Silvester Stalone i Arnold Švarceneger takmiče se za prvenstvo u ovom žanru, međutim, nikada do sada nisu bili rame uz rame u filmu dostojnom suparnika.
"Plan bekstva" prati priču eksperta za bezbednost Reja Breslina na putovanju kroz brutalan svet. Uhvaćen u zamku sopstvenog bezbednosnog sistema koji je projektovan za jedan od zatvora, Breslin je prinuđen da se udruži s jednim od robijaša. Silvester Stalone bio je privučen, kako kaže, scenarijom filma. "Današnja publika je inteligenta i zahtevna. Ona traži da joj se pruži nešto što do sada nije imala priliku da vidi, a to smo svakako Arnold i ja na ekranu. Ovo je nešto što ljudi ne mogu ni da zamisle da mi možemo. Mnogo je akcije, ali i scena za razmišljanje."
Švedski reditelj Hafstrem bio je oduševljen pričom i obrtima koji je prate i koji čine ovaj film uzbudljivim. Kako kaže, svi volimo da budemo iznenađeni situacijom ili likovima, ali i dodaje: "Nije samo reč o akciji. Ovo je film bogat kompleksnim i interesantnim likovima, kao i odličnom avanturom." Stalone veruje da su likovi neodoljivi, uverljivi i krajnje nepredvidivi. "Pročitao sam toliko scenarija do sada i već bih na tridesetoj strani znao kako će se priča završiti. Čitajući ovaj scenario, ni u jednom trenutku nisam znao šta će se desiti na kraju." Stalone se i sam oprobao kao reditelj i sa te tačke pozdravlja rad švedskog reditelja: "Malo šta je s njim prepušteno slučaju. Vrlo je tačan. Posvećen je svakom liku posebno."
Suparništvo između dva velikana dovelo je do njihovog razvoja kao umetnika, a onda i do konačnog prijateljstva. "Bili smo takmičarski nastrojeni", kaže Švarceneger. "Uvek je bilo: ko je imao najbolje mišiće, ko je imao više posekotina, kao i scena sa pištoljima. Ali, poštovali smo se". Danas za kolegu kaže da je on iskusan glumac, reditelj i pisac. "Dao je puno saveta Mikaelu, koji je hteo da prihvati njegove ideje." Producent Emet napominje da je "Plan bekstva" zamišljen kao neprestana uzbudljiva vožnja koja će vas ostaviti zadovoljnim kada se završi. "Puno je adrenalina, ali pored akcije tu su i jake emocije." Ovo je prilika da se vide dve kultne akcione zvezde koje su cela dva sata zajedno na ekranu, što ovaj film čini posebnim. "Ovaj film je totalno originalan", rekao je Stalone. "Zato sam i hteo da budem deo ove priče."
O REŽISERU
Mikael Hafstrem (reditelj)
Svetski priznati reditelj oprobao se u svim žanrovima. Karijeru je započeo u rodnoj Švedskoj, gde je režirao televizijske filmove, a potom napravio i bioskopski tinejdžerski hit "Zlo", za koji je nominovan za Oskara 2004. godine. Režirao je i ostvarenje "Obred" s Entonijem Hokinsom u glavnoj ulozi.
O GLUMCIMA
Silvester Stalone (Rej Breslin)
Planetarno poznati glumac oprobao se i u ulozi reditelja i pisca. Nakon filma "Roki", koji je osvojio tri Oskara, od kojih i onaj za film godine (1976), Stalone je postao poznat široj javnosti. Svoju slavu kasnije je uvećao ulogom u filmu "Rambo".
Arnold Švarceneger (Emil Rotmajer)
Postigao je uspehe na više polja, prvo kao svetski šampion bodibildinga, potom kao uspešan biznismen, političar, filantrop itd. Popularnost je stekao u filmu Džemsa Kamerona "Terminator". Igrao je i u filmovima "Crveno usijanje", "Totalni opoziv", "Policajac iz vrtića", "Terminator 2", "Turbo tata" itd.
Oficijelni sajt

Premijera: Sinemanija 2013

Najnovije iz rubrike
1 komentar
  1. Dejan Borbelj

    Veoma interesantan film.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.