najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U srcu mora

Žanr: akcija, avantura, biografski
Trajanje: 121 min

Glavne uloge: Kris Hemsvort (Chris Hemsworth), Kilijan Marfi (Cillian Murphy), Brendan Glison (Brendan Gleeson), Ben Višou (Ben Whishaw)
Scenario: Šarl Levit (Charles Leavitt), Rick Jaffa, Amanda Silver, Nathaniel Philbrick (knjiga „In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex“)
Režija: Ron Hauard (Ron Howard)

SINOPSIS

Tokom zime 1820. godine, kitolovac Eseks iz Nove Engleske napada nešto u šta niko ne može da veruje: kita veličine i upornosti mamuta, sa gotovo ljudskim osećajem za osvetu. Ova pomorska katastrofa iz stvarnog života poslužila je kao inspiracija za roman „Mobi Dik“ Hermana Melvilea. No, to je tek pola priče. Avanturistička drama “U srcu mora” otkriva zastrašujuće posledice toga susreta zbog kojeg su preživeli članovi naterani da izdrže do krajnjih napora ne bi li učinili nezamislivo kako bi preživeli. Strašne oluje, izgladnelost, panika i očaj navode ljude da preispituju svoja najdublja uverenja, od vrednosti vlastitih života do toga koliko je njihovo zanimanje zapravo smrtonosno.

O FILMU

Oskarom nagrađeni reditelj Ron Hauard predstavlja nam svoje novo epsko delo zasnovano na klasičnoj priči o Mobi Diku koja prikazuje posadu broda suočenu sa najstrašnijim stvorenjem koje je ikada videla. Uvek originalan i u potrazi za pričom koja ima ono nešto, ovaj možda i najveći radoholičar među živim rediteljima ni u 2015. godini neće odmarati.

Njegov najnoviji film „U srcu mora“ donosi priču o istinitim događajima u kojima je učestvovala posada kitolovca Eseks na legendarnom putovanju koje je započelo 1819.godine, a koje je poslužilo kao inspiracija Hermanu Melvilu za njegov večni roman Mobi Dik. Hauard nas smešta u središte ove neverovatne pustolovine, na brod koji se otisnuo duboko u Tihi okean, dalje od bilo kog drugog do tada, ne bi li pronašao još više kitova neprocenljive vrednosti i dokopao se njihovog ulja.

„U srcu mora“ je film velikog kalibra sa sjajnom glumačkom podelom, režijom i fotografijom. Glavnu ulogu dobio je slavni Kris Hemsvort, dok su u ostalim ulogama Kilijan Marfi i Brendan Glison. Za scenario filma, nastalog prema istoimenom romanu autora Nataniela Pilbrika, zaslužan je Šarl Levit.

O REŽISERU

Ron Hauard (reditelj)
„Blistavi um“, „Trka života“, „Da Vinčijev kod“, „Apolo 13“ samo su neki od filmova s kojima nas je dvostruki Oskarovac oduševio i koji su danas klasici.

Oficijelni sajt:

In the Heart of the Sea (2015)

Premijera: 3. decembar 2015. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar