najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vrati mi ime

Žanr: krimi komedija
Trajanje: 111 min.
Premisa: Njena zabava na njegov račun!

Glavne uloge:Džejson Bejtman (Jason Bateman), Melisa Makarti (Melissa McCarthy), Džon Čo (John Cho), Džon Favro (Jon Favreau), Amanda Pit (Amanda Peet), T.I., Robert Patrik (Robert Patrick)
Scenario:Kreg Mejzin (Craig Mazin), Džeri Iten (Jerry Eeten)
Režija:Set Gordon (Seth Gordon)

SINOPSIS
Pokušavajući da ne izgubi sve pošto mu je identitet ukraden, Sendi Peterson (Džejson Bejtman) će saznati da u borbi sa dugom za kredit može lako da se poludi. Za to vreme kraljica šopinga, Dajana (Melisa Makarti), živi lagodnim životom na periferiji Orlanda (Florida) i kupuje sve što poželi. Postoji samo jedna caka: ime koje koristi je Sendi Bigelou Paterson, a ono pripada računovođi koji živi na drugom kraju Amerike, u Denveru.
Optužen za niz zločina, nevini čovek pokušava da se opravda pred policijom koja je zatrpana drugim poslovima i nije previše zainteresovana da mu pomogne. Ostavljen na cedilu, pravi Sendi Bigelou Paterson kreće na jug da sam pronađe prevarantkinju. S rokom od nedelju dana da je uhvati pre nego što se njegov svet raspadne, Sendi kreće na put dug tri i po hiljade kilometara da se suoči sa ženom koja mu zagorčava život. I dok na putu do Kolorada pokušava da je podmiti, obrlati i privoli da mu pomogne, otkriće koliko je teško povratiti svoje ime.
O FILMU
Džejson Bejtman ("Kako se rešiti šefa") i Melisa Makarti ("Deveruše") tumače glavne uloge u filmu "Vrati mi ime", urnebesnoj komediji u kojoj je običan čovek prisiljen da preduzme ekstremne mere kako bi sprao ljagu sa svog imena. U ovoj sjajnoj komediji, pored Bejtmana i Makartijeve, glume i Džon Favro kao Harold Korniš, Sendijev razmetljiv i sebičan šef; Amanda Pit kao Triša, Sendijeva ekstremno strpljiva žena i majka njihove dve ćerke; Tip T.I. Haris i Dženezis Rodrigez kao Džulijan i Marisol, nemilosrdan par lovaca na ucenjene glave, koji je Dajani i Sendiju za petama.
Tu je i Džonatan Benks u ulozi Pola, mafijaškog šefa Džulijana i Marisol; Moris Česnat kao Rajli, policijski detektiv iz Denvera koji ne može da pomogne Sendiju, Džon Čo kao Danijel Kejsi, Sendijev kolega sa posla; Robert Patrik kao privatni detektiv koji ne preza ni od čega da bi Dajanu doveo svom nemilosrdnom poslodavcu, i Erik Stounstrit kao Veliki Čak, Dajanin ljubavnik za jednu noć, koga upoznaju na putu i koji dodatno zagorčava Sendijev život.
Iako je za Bejtmana ovakva priča u savremenom informatičkom društvu bila dirljiva, dinamika između dva glavna lika i ono što su naučili jedan od drugog je to što je učinilo da film bude smešan i privlačan. "Zaprepastio sam se kada sam počeo da istražujem i shvatio koliko je krađa identiteta danas česta", rekao je. "Izloženiji smo mnogo više nego što mislimo. Za komediju je važno da situacija bude realna da bi gledaoci mogli da veruju da i njima nešto slično može da se dogodi. Priča se razvija prirodno i postepeno, Kreg je zaista sjajan scenarista. U svakom trenutku nivo napetosti je tačno onoliki koliki treba da bude."
U ovoj komediji publika prati muke Sendija Bigeloua Patersona, koji putuje na drugi kraj zemlje kako bi pronašao i vratio osobu koja mu je ukrala finansijski život. "Sendi je običan čovek koji ima ženu, dvoje dece i odličan novi posao", objašnjava Bejtman. "Uvek je sve radio kako treba dok mu Dajana nije ukrala ime i okrenula njegov život naglavačke. Kreg je odlično napravio njegov lik, pronašavši nešto smešno u tome što je Sendi žrtva. To mu je dalo mnogo materijala za igru."
Makartijeva je bila polaskana time što je tim prepravio ulogu za nju i prilagodio je njenoj snazi i osećajnosti. Glumica kaže: "Ono što je ovaj projekat učinilo još interesantnijim jeste to što smo počeli od početka da gradimo ovaj lik i što smo Dajani mogli da damo dubinu i više slojeva. Bila sam sigurna da bi potpuno iskvaren i zao lopov bio jednodimenzionalan i dosadan. Dopalo mi se to što ona krade najviše zbog toga što se u njenom životu ništa ne dešava. Ona gleda porodične slike ljudi, saznaje gde su putovali i kada će se venčati, a sve to se njoj nikada neće desiti. Ona ne krade samo da bi kupovala već najpre zbog osećaja da je deo života svojih žrtava."
Uzimanje kredita na ime Sendija Patersona omogućava joj da uživa u luksuznim spa centrima, odlascima na skijanje i kupovini u svakoj radnji koja joj se dopadne. "Svidelo mi se to što je, iako bespotrebno gomila stvari, uredna, čista i organizovana", kaže Makartijeva. "Dajana će kupiti pet blendera samo zato što joj je neko s kim je pričala telefonom ispričao priču o tome kako su oni sjajni za velike žurke koje se prave na bazenima. Njoj nisu potrebne stvari koje kupuje, ona samo želi da razgovara s nekim dok ih nabavlja."
Zahvaljujući Bejtmanu i Makartijevoj, producenti su došli do režisera Seta Gordona, koji je već sarađivao s Bejtmanom u hit komediji "Kako se rešiti šefa". Odmah je pristao da se uključi u projekat. "Bili smo na konferenciji za štampu u Londonu povodom filma ‘Kako se rešiti šefa’ kada mi je Džejson rekao na čemu sledeće planira da radi", seća se Gordon. "Ukratko mi je prepričao radnju i rekao da misli da bi bilo dobro da lopov ne bude muškarac, nego žena, i to baš Melisa. Čim sam čuo da bi Melisa igrala kriminalca koga Džejson juri, pristao sam. Znao sam da je to recept za vrlo zabavan film."
Oficijelni sajt

Premijera: 13. marta 2013. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar