Džulija Roberts – i dalje najplaćenija

Oskarovka Džulija Roberts (Julia Roberts) je i dalje najplaćenija glumica u Holivudu, pokazala je nedavno lista Hollywood Reporter-a. Prema ovoj publikaciji, Robertsova zarađuje 20 miliona dolara po filmu, što je svrstava u istu grupu s Tomom Kruzom (Tom Cruise) i ostalim najplaćenijim muškim zvezdama. Robertsova je, da podsetimo, dobila Oskara 2001. godine za glavnu ulogu u filmu „Erin Brokovič“ („Erin Brockovich“).

Na pomenutoj listi Robertsovu slede Nikol Kidman (Nicole Kidman) sa 17 miliona po filmu, zatim Ris Viderspun (Reese Witherspoon) i Dru Barimor (Drew Barrymore) sa po 15 miliona dolara zarade po filmu. Na top deset listi nalaze se i Rene Zelveger (Renee Zellweger), Andželina Džoli (Angelina Jolie), Kameron Dijaz (Cameron Diaz), Džodi Foster (Jodie Foster), Šarliz Teron (Charlize Theron) i Dženifer Aniston (Jennifer Aniston).

Poslednji film koji je Robertsova snimila je „Ponovo u igri“ („Ocean“s Twelve“), a zatim je napravila pauzu koja je trajala gotovo dve godine – za to vreme rodila je blizance Fineusa i Hejzel. Robertsova je najavila svoj glumački povratak za april 2006. godine, i to baš na daske koje život znače u brodvejskoj predstavi „Three Days of Rain“. Partner u predstavi biće joj Pol Rud (Paul Rudd), koga znamo iz serije „Prijatelji“ kao Fibinog muža. Ovu dramu napisao je Ričard Grinberg (Richard Greenberg) 1997. godine i u njoj isprepletao dve priče koje se odvijaju u različitim razdobljima.

Džulija Roberts je čak devet puta osvojila „People“s Choice Award“ u periodu između 1991. i 2004. godine, što je dovoljna ilustracija njene popularnosti. Ova tridesetosmogodišnja glumica udata je za kamermana Denija Modera (Danny Moder).

Top deset lista glumica koje najviše zarađuju u Holivudu:

  1. Džulija Roberts (Julia Roberts)
  2. Nikol Kidman (Nicole Kidman)
  3. Ris Viderspun (Reese Witherspoon)
  4. Dru Barimor (Drew Barrymore)
  5. Rene Zelveger (Renee Zellweger)
  6. Andželina Džoli (Angelina Jolie)
  7. Kameron Dijaz (Cameron Diaz)
  8. Džodi Foster (Jodie Foster)
  9. Šarliz Teron (Charlize Theron)
  10. Dženifer Aniston (Jennifer Aniston)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike