U trendu

Održan Essence festival u Nju Orleansu

Podugačak je spisak zvezda sa stažom, ali i onih koje su tek u usponu, koje su nastupile na ovogodišnjem, upravo održanom Essence Music Festival-u, koji se u Nju Orleansu dešava već treću godinu za redom.

Krunu trodnevnog događaja, čiji se početak zbio 5. jula, predstavljalo je dešavanje u nedelju uveče, pod nazivom Party With a Purpose (Žurka sa svrhom).

Ipak, budućnost ovog festivala je neizvesna. Letena Sprigs (Letena Spriggs), menadžer za odnose sa javnošću kompanije Essence Communications Inc, kaže da još uvek nije doneta nikakva odluka po pitanju budućnosti festivala: “Težište našeg interesovanja je trenutno na tome da naš sedmi po redu godišnji festival bude najbolje što možemo trenutno da postignemo, a njegovu vrednost procenićemo po završetku”.

Prošlogodišnji festival je posetilo oko 182.000 ljudi. On je, pored glavnog programa, uključivao i mnogobrojne jednodnevne seminare za usavršavanje, čiji su predavači probrani među eminentnim predstavnicima političkog, poslovnog, kulturnog, verskog i društvenog života. Za ovu godinu je bio predviđen sličan poduhvat.

Među zvezdama koje su se u Big Easy-ju pojavile ove godine, nalaze se i Destiny’s Child, Jill Scott, Patti LaBelle, The O’Jays i Maze. Takođe su nastupili i Eric Benet, Jeffrey Osborne, Erykah Badu, Angie Stone, The Whispers, Teena Marie, The Dells i Yolanda Adams.

Mnogo sigurniji u potrebu za održavanjem Essence-a u Nju Džersiju je Džeki Haris (Jackie Harris), izvršni direktor gradske komisije za muziku i zabavu: “Essence opstaje sâm od sebe. To je proslava afroameričke kulture koja neguje okruženje, ambijent ponovnog okupljanja porodice. Izbor umetnika omogućuje nam da, na jednom mestu, proslavljamo i novo i staro, dok nam seminari za usavršavanje pružaju mogućnost da se okupimo i nacionalno učvrstimo”.

Haris još dodaje da Nju Orleans želi da zadrži festival i da su u to pokušali da ubede i Eda Luisa (Ed Lewis), izvršnog direktora organizacije Essence Communications Partners i izdavača magazina Essence.

Prekid održavanja ovog festivala u Nju Orleansu značio bi i stomilionski (u dolarima, naravno) gubitak za grad: “Leto u Nju Orleansu je, pre pojave ovog festivala, bilo veoma ‘mršavo’. To je jedan od nekoliko događaja koji ga čine zanimljivim”, zaključuje Haris.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike