U trendu

Bajaga, Ana Ćurčin, Jol Eum Son za vikend u Beogradu

BEOGRAD – Sastav Bajaga i Instruktori, muzičarka Ana Ćurčin i pijanistkinja iz Koreje Jol Eum Son sutra će imati koncerte na scenama kluba Fest, BIGZ-a i Kolarca u Beogradu.

Muzički vikend počinje večeras od 21 čas u Bašti rok kluba Fest nastupom domaćeg benda “Consecration”, koji će promovisati šesti studijski album, “Plava laguna”, uz presek numera sa prethodnih izdanja.

Članovi benda su predani i posvećeni hard rok muzici koju stvaraju.

Ove noći, za ljubitelje bluza može biti preporuka i klub “Bluz i Pivo” u centru prestonice, gde će nastupati grupa “Jackie Brown”, nazvana prema istoimenom filmu Kventina Tarantina.

Sutra kreće matine koncert od 13 časova za fanove džez muzike, na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine, u serijalu ciklusa “Džez za DŽ”.

Tada će kontrabasista i bas gitarista Miloš Bosnić sa svojim džez rok sastavom “Bosque” svirati numere sa dva albuma – “Four Noble Truths” (2015) i “Escape From Urumći“ (2019).

Kvartet čine još – Stevan Milijanović (klavijature), Aleksa Milijanović (bubnjevi) i Dušan Petrović (saksofon).

Subotnje veče otvara Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim Instruktorima u Bašti kluba Fest u Zemunu, a cena karte na sam dan koncerta nije toliko simbolična i iznosi 3.000 dinara.

Bajagić prvi put u karijeri nastupa u Festu, uoči promocije novog albuma “Ovaj svet se menja”, u izdanju PGP RTS i „Croatia records“.

Momčilo Bajagić, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića delimično će predstaviti novi materijal, gde većinu čine pesme koje je Bajaga pisao za druge izvođače, ali i za film, pozorište i TV.

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića „Tvoje oči“ i „Moja draga“, zatim „Ja sam se ložio na tebe“, koju je Bajaga napisao još kao član „Riblje čorbe“, „Ni na nebu ni na zemlji“, naslovna pesma iz istoimenog filma, tema iz serije „Otvorena vrata“, kao i „Mladost“ iz predstave „Ženidba i udadba“.

Frontmen, gitarista i pevač benda u poslednje vreme dosta je aktivan, osim novog albuma, kompozitor je filma “Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića, izašla je premijera mjuzikla “Sa druge strane jastuka” prema 30 njegovih hitova, a čak je i objavio slikovnicu “Brojalica” (Vulkan).

Zgrada BIGZ-a ugostiće sutra na jednoj intimnoj svirci muzičarke Anu Ćurčin i Milenu Jančurić, koje zajednički stvaraju vrstu “dream rock” pod-žanra.

Ćurčinova je objavila dva studijska albuma – “Sketćes Of Belonging” (2016) i “Differences” (2019), i lider je sastava Ana & The Ćanges.

U svom opusu ima i kolekciju demo snimaka “Sketćes of Belonging – solo & acoustic” (2015), a sada je aktuelan njen CD na digitalnim platformama “Differences Live” (sniman na koncertu u Domu omladine, oktobra 2019), i do kraja godine planira da objavi i album sa primenjenom muzikom “Scene” (kompozicije za pozorište).

Za kraj muzičkog vikend druženja, sutra od 20 časova premijerno će gostovati u Srbiji pijanistkinja Jol Eum Son iz Koreje i održati koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve Zadužbine.

Interpretacije ove umetnice opisane su kao graciozne i gotovo bezvremenske.

Hvaljena zbog svog široko eklektičnog koncertnog repertoara, od Baha i Mocarta do Ščedrina i Geršvina, u svoje najnovije koncertne izazove uključiće i nastupe sa orkestrima iz Kelna, Berlina i Bergenca, debi u Parizu sa Orkestrom Francuskog radija, kao i sa orkestrom Marinskog teatra sa Valerijem Gergijevim.

U programu koji je spremila za Beograd nalaze se dela J. Hajdna, S. Rahmanjinova, I. Sona, Š. V. Alkana i N. Kapustina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.