U trendu

Bend Buč Kesidi snimio film

BEOGRAD – Indi pop bend Buč Kesidi snimio je svoj prvi bioskopski muzički film „Buč Kesidi: Euforija uživo“ koji će počev od 18. juna a nakon projekcije u Beogradu biti prikazan premijerno u devet gradova regiona, saopštila je danas promoterska kuća Kontra.

Dvojac Buč Kesidi, odnosno Luka Racić i Zoran Zarubica, očekuju da će se publika „provesti kao na koncertu, ako ne i bolje“ prateći film koji donosi nova izvođenja pesama sa njihovog poslednjeg albuma „Euforija“ (2019), kao što su „Nema ljubavi u klubu“, „Đuskanje ne pomaže“, „Nedelja ujutru“ i druge.

„Plan je bio da krajem 2020. godine, s obzirom da nismo imali koncerte, za publiku snimimo lajv sešn dvadesetak minuta, koji bismo postavili na internet i dali da se pušta na televiziji. Tražeći reditelja, našli smo Davida Jovanovića i njegovu ekipu. On je postepeno razvijao početnu ideju, dok na kraju nismo došli do toga da imamo zapravo pravi muzički film“, navode članovi benda.

Scenaristi Jovanović i Đorđe Kostić su idejni tvorci filma koji pokazuje kako izgleda kad momci iz Buč Kesidija odluče da produže zakupljeni termin u televizijskom studiju i „spontanim koncertom onemoguće snimanje reklame ‘Jugodiskaća’, najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli“.

Film je osmišnjen u „formi ekranizovanog koncerta sa interesantnim zapletom koji nas vraća u epohu šezdesetih i sedamdesetih“, a pored članova Buč Kesidija, u glumačkoj ekipi su Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić i Rajko Orlić.

U prisustvu članova benda film „Buč Kesidi: Euforija uživo“ biće prikazivan ekskluzivno u Cinestar bioskopima, a nakon Beograda slede 19. juna Novi Sad, 20. juna Pančevo, 11. jula Split, 12. jula Rijeka, 13. jula Zagreb, 14. jula Osijek, 20. jula Sarajevo i 21. jula Banja Luka.

Izvršni producent filma je Relja Milanković iz Basiviti studija, a producenti su David Jovanović, Marija Simić i Janko Đorić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.