U trendu

Beogradska filharmonija sa violinistom He u Kolarcu

BEOGRAD – Beogradska filharmonija je saopštila danas da će 26. novembra (20:00) u Kolarečevoj zadužbini održati koncert, pod upravom dirigenta Hauarda Grifitsa, prvi put sa mladim kineskim violinistom Ziju Heom.

Beogradska filharmonija je najavila da „priprema neobičnu plovidbu kroz repertoar inspirisan morem“, koji će započeti Mendelsonovom uvertirom „Mirno more i srećno putovanje“, inspirisanom Geteovim stihovima o plovidbi u davnim vremenima.

„Sedamdeset godina kasnije, kompozitor Edvard Elgar u svom orkestarskom remek delu ‘Enigma varijacije’, citirao je temu Mendelsonove uvertire, kako bi dočarao put jednog od njegovih prijatelja na brodu za Australiju ili Novi Zeland. Upravo ovo delo kruniše program koncerta“, saopštila je filharmonija.

Kako se navodi, He je sa samo 18 godina bio jedan od najmlađih solista koji je debitovao u Muzikferajnu sa Bečkom filharmonijom, o njegovom talentu svedoče prestižne nagrade sa takmičenja Mocart u Salcburgu i takmičenja Jehudi Menjuhin, a sa filharmonijskim orkestrom „izvodi zahtevni koncert Albana Berga ‘U spomen jednom anđelu’ „.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar