U trendu

BF svira dela Rahmanjinova, Sibelijusa i Šostakoviča

BEOGRAD – Beogradska filharmonija je spremna za drugo poluvreme svoje koncertne sezone koju nastavlja u petak 14. januara na Kolarcu, a na programu su dela Rahmanjinova, Sibelijusa, Šostakoviča., najavili su iz BF.

Filharmonija predstavlja španskog dirigenta Džaumea Santonju zajedno sa pijanističkom zvezdom Andrejom Korobejnikovim, a na programu su dela Rahmanjinova, Šostakoviča i Sibelijusa.
Nakon praznične pauze tokom koje je priredila aktivnosti poput popularnog novogodišnjeg izazova uz poziv na kućno muziciranje i Jutjub premijere programa za decu, Beogradska filharmonija nastavlja koncertnu sezonu petkom uveče na Kolarcu. Svež početak rezervisan je za predstavljanje novih zvezda poput mladog i perspektivnog dirigenta Džaumea Santonje.

Nekadašnji perkusionista, danas je traženo dirigentsko ime, a sa Beogradskom filharmonijom izvodi repertoar koji otvara „Ostrvo smrti“ Rahmanjinova, a zatvara Prva simfonija Sibelijusa.

Centralno mesto programa pripada pijanisti blistave karijere, Andreju Korobejnikovu, jednom od vodećih umetnika današnjice poznatom po neobičnim interpretacijama. Jedinstveni osećaj za instrument i bravurozno tehničko majstorstvo pokazaće u vedrom Koncertu br. 2 za klavir i orkestar, Šostakoviča.

Pijanista impresivne biografije i širokih interesovanja, redovno sarađuje sa najvećim dirigentskim imenima uz dugačku listu prvorazrednih svestkih orkestara na koju se upisuje i Beogradska filharmonija.

Ulaznice za koncert su u prodaji na filharmonijskoj biletarnici kao i online, a od nedavno je uvedena novina u vezi sa prodajom karata za koncerte na mesečnom nivou koje su sada dostupne od poslednjeg ponedeljka u mesecu za onaj naredni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar