U trendu

„Božiji čovek“ 25. aprila na filmskom festivalu u Moskvi

MOSKVA – Film „Božiji čovek“ (Man of God) američko-grčke koprodukcije, snimljen prema scenariju i u režiji srpske autorke Yelene Popović, svetsku premijeru će imati 25. aprila na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, gde je i nominovan u kategoriji za najbolji film.
U ovom internacionalnom ostvarenju okupljena je glumačka ekipa koju čine grčki glumac Aris Servatalis, ruska zvezda Aleksandar Petrov, holivudski veteran i dobitnik Zlatnog globusa Miki Rurk, a domaća publika će film gledati ove jeseni u bioskopima, kako je saopštio distributer MegaCom Film.
Biografska drama snimljena je prema istinitom događaju, a prati nevolje i suđenje Svetog Nektarija Eginskog, gde je težište na njegovoj inspirativnoj ljubavi i praštanju.
Nakon sedam nedelja snimanja na nekoliko lokacija oko Atine i na Egini, film Yelene Popović završen je u uslovima aktuelne pandemije.
Premijera na festivalu u Rusiji predstavlja tek početak turneje ovog filma, za čije bioskopsko prikazivanje su zainteresovane mnoge zemlje.
Život Svetog Nektarija Eginskog (Aris Servatalis) iz Grčke bio je praćen čestim progonima, jer je kao sveštenik običnog naroda svojom poniznošću iritirao određeni krug sveštenstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.