U trendu

CEBEF: Neće biti besplatne projekcije filma „Kralj Petar Prvi“

BEOGRAD – Centar beogradski festivala demantovao je da će biti esplatne projekcije filma „Kralj Petar Prvi“, nakon što je to demantovala i ekipa filma.

Tanjug je, naime, nakon demantija koji je stigao iz produkcije filma, objašnjenje potražila od CEBEF-a, a s obzirom da je ta institucija zajedno s Gradskom skupštinom organizator manifestacije „Beogradska zima“ tokom novogodišnjih praznika.

U CEBEF-u su, mađutim, rekli da oni nisu objavili filmski program Open Air Cinema, pa time ni plasirali bilo kakvu najavu u javnost, zbog čega se ograđuju od informacije o besplatnoj projekciji.

Pojedini mediji objavili su da će u okviru manifestacije „Beogradska zima“ biti na otvorenom i besplatno prikazan film „Kralj Petar Prvi“.

Ekipa filma takve informacije, a koje, kako su naveli u saopštenju za medije, dolaze „samo dan nakon fenomenalne premijere u čak tri beogradska bioskopa, doživljava kao organizovan i nedozvoljen napad na napor koji su uložili da naprave ovakvo umetničko delo“.

U madijskim je najavama navedeno da će film „Kralj Petar Prvi“ sa engleskim titlovima publika moći da pogleda na Platou Slavija 30. decembra, kao i 3D verziju „Predatora“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.