U trendu

Cosmicat na Exit festivalu

NOVI SAD – Poseban deo ovogodišnjeg EXIT festivala biće nastup Cosmicat, vodećeg ženskog imena elektronske scene Saudijske Arabije, čije će premijerno pojavljivanje na mts Dance Areni biti prvi internacionalni festivalski nastup jedne saudijske Đ-ice i producentkinje van Bliskog istoka, saopštili su danas organizatori.

Cosmicat u Exitovom programu ima mesto ne samo kao novo, kvalitetno muzičko ime, već i kao simbol povezivanja kultura, naroda, ali i svetske elektronske scene, čemu EXIT tradicionalno teži.

Cosmicat (Nouf Sufyani) je vodeća Đ-ica i producentkinja iz Saudijske Arabije, rođena i odrasla u Džedi, drugom najvećem gradu ove države.

Oduvek je imala strast prema muzici, ali u okruženju gde je to tabu, sa ograničenim pristupom muzičkoj opremi, nastupima i muzici uopšte. Ipak, nije odustala, prvu opremu je kupila onlajn i počela da pušta muziku u svojoj sobi.

Nekoliko godina kasnije počela je da razvija sopstveni zvuk, osvajajući scene u Bahreinu, Libiji, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Usledio je nastup na Soundstorm festivalu, gde je binu delila sa velikim imenima kao što su Peggy Gou, Jamie Jones, Solomun, R3HAB, Steve Aoki i Martin Garrix. Na njen elektronski zvuk uticaj imaju pop, disco, hip hop, R&B, uz gruv i semplove iz ’90-ih i ranih 2000-ih.

Cosmicat se pridužuje moćnim Exitovim ženskim imenima koja, svaka na svojim poljima, pokazuju istrajnost i stav. Među njima su Iggy Azalea, Honey Dijon, Blond:ish, Sama’ Abdulhadi, Anfisa Letyago, ANNA, Indira Paganotto, Cera Khin, Kristin Velvet, Saya Noé, Lucie Antunes, kao i regionalne pobednice Konstrakta, Senida, Sajsi MC, Mimi Mercedez, Bojana Vunturišević, Muha, Tam i mnoge druge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar