U trendu

Đule: Publika može da nam promeni set listu na koncertima

BEOGRAD – Rok bend Van Gogh održaće koncerte 11. i 12. marta u Kombank dvorani povodom obeležavanja 25 godina od izlaska albuma „No comment“, a članovi benda Zvonimir Đukić Đule, Srboljub Radivojević Srba i Dragan Ivanović najavili su za Tanjug da će na koncertu svirati 27 pesama koje bude raspoloženje pubike i slikaju vatrometom boja i zvuka bogat opus benda.

Van Gogh postoji 36 godina, a pre tri godine održali su antologijski koncert bez struje u Kombank dvorani.

Na istom mestu, prema Đuletovim rečima, publiku očekuje nešto sasvim drugačije.

„Publika može da računa na Draganov ubitačan bas, na posebnosti koje Srba prosipa na bubnjevima i na brojne gitarske rifove svih onih pesama uz koje je naša publika stasavala decenijama unazad. Na našoj set listi naći će se i pesme koje nismo tako često svirali na koncertima. Sviraćemo koncerte u Kombank dvorani sa velikim uzbuđenjem. Biće to vatrometi boja i zvuka za nas i za publiku“, kazao je Đule.

Prema njegovim rečima, set lista može da se promeni 15 minuta pred početak koncerta.

„Biće 27 pesama. To je sigurno, ali publika može da nam promeni set listu svojom energujom. Za sada planiramo da publiku povedemo na putovanje kroz vreme i stvaralačke faze benda…zbog toga ćemo krenuti žestoko na početku koncerta. Nisam siguran da će iko sedeti u Kombank dvorani“, kazao je Đule.

Srba kaže da je Kombank dvorana odličan prostor za koncerte.

„Tu se osećamo kao u svom studiju. Biće super“, kaže on.

Koncert je, prema Đuletovim rečima, posvećen albumu „No comment“ koji je bend objavio pre 25 godina.

„Tada smo svirali dva koncerta u beogradskom SKC-u. Bilo je nezaboravno zbog energije na tim nastupima koje smo podelili sa publikom. Taj album nam još uvek odzvanja u ušima. Zvuk koji smo forsirali na tim koncertima ostao je karakterističan za bend sve do danas“, kazao je Đule.

Frontmen benda se prisećao da nikada ne bi pomišljao da postane pevač „Van Gogha“ da ga na to nije ohrabrivao Milan Mladenović iz grupe „Ekatarina velika“.

„Nisam znao da izgovorim slovo r. Bukvalno sam jedva preživeo odluku da postanem pevač benda“, kazao je Đule.

Kako kaže, kada zajedno sa članovima benda bude slavio 40. rođendan, praviće se kao da se ništa nije dogodilo.

„Biće to novi početak, nakon resetovanja. Planiramo nastajanje dokumentarca o bendu. Zabeležili smo mnogo neverovatnih momenata koje smo prolazili decenijama unazad. Uzećemo sve te hard diskove i predati rediteljima na analizu. Voleo bih da Dušan Bulić i Ana Krstić umešaju tu svoje prste. Čupko, takođe. Voleo bih da to putovanje bude autentično. da ne pravimo film radi filma. Naša deca i unuci će gledati kako smo spavali po benzinskim pumpama, na koji način smo ubacivali istrumente u voz…“, kazao je Đule.

Dragan Ivanović napominje da prati današnju muziku.

„Volim da čujem šta rade novi bendovi. Jedini u bendu Đule ne sluša aktuelne hitove. Mlađe kolege nas pitaju kako su nastajale pesme Van Gogha. To je normalno, ali oni moraju da imaju svoju muziku“, kaže Ivanović.

Đule naglašava da imamo puno talentovanih mladih muzičara i da im je potrebna podrška medija.

„Mediji nisu naklonjeni mladim talentovanim bendovima. Morali bi da učine sve da se ti mladi ljudi čuju glasnije“, kaže Đule i dodaje da će publici u maju predstaviti novi singl.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.