U trendu

Domaći kratki film “Sve Kako Treba” osvojio nagradu u Francu

BEOGRAD – Kratki igrani film “Sve kako treba” reditelja Nikole Stojanovića osvojio je specijalno priznanje na 38. izdanju filmskog festivala kratkog metra “Tous Courts” u Provansi, u Francuskoj, objavljeno je iz produkcije – Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu.
Pored nagrade na jednom od najznačajnijih festivala u živopisnom gradu na jugoistočnom delu Francuske, film se protekle sedmice takmičio i na festivalu “Zubrofka” u Poljskoj.

Film je i režirao imontirao Nikola Stojanović, autorka scenarija je Nađa Petrović, direktor fotografije Mladen Teofilović, a ovaj trio je već imao uspeha sa dva kratkometražna filma, “Mi smo videli leto” i “Šerbet”.
Prvi naslov im je osvojio Grand prix na Martovkom festivalu 2019. u
Beogradu, a drugi projekat “Šerbet” je osvojio “Srce Sarajeva” za najbolji studentski film na Sarajevo film festivalu 2019.

Uloge u njihovom trećem filmu “Sve kako treba” tumače Jelena Stupljanin, Anita Ognjanović i Zlatan Vidović.

Radnja filma se odvija u savremenom trenutku, kada Jovana, samohrana majka, želi da provede svoj rođendan sa ćerkom Sarom, ali njeni planovi su uništeni kada Sara pozove i oca na rođendan.

Nakon povratka iz Amerike, Jelena Stupljanin je dosta aktivna u TV serijama i filmovima u Srbiji, te pored epizodnih rola u serijalima “Dug moru”, “Državni službenik” 1-2, “Mamini sinovi”, “Pet”, filmu “Šavovi”, dobila je jednu od vodećih rola u novoj humorističnoj seriji “Kaljave gume” uz Goricu Popović i Bojana Žirovića.

Takođe, publika će je gledati i u novoj verziji čuvenih “Kamiondžija” sa Nenadom Jezdićem i Tihomirom Stanićem, i u trećoj sezoni američke SF serije “Predstraža” (The Outpost), koja se i prošle godine snimala u Beogradu.

Zlatan Vidović je glumac zaposlen u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, i uskoro će biti aktuelan sa dva projekta – film “Dara iz Jasenovca” i serija “Pevačica”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.