U trendu

Dragićević: Uloga „Kaspara“ je prekretnica u mojoj karijeri

BEOGRAD – Glumac Miodrag Dragićević bio je gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“, u kojoj je istakao da uloga u predstavi „Kaspar“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta za njega predstavlja prekretnicu u karijeri.

Bez obzira što je na početku karijere Dragićević već uživa nepodelejnu naklonost stručne javnosti i publike.

Ulogom u predstavi „Kaspar“ u režiji Miloša Lolića, potvrdio je ogrman talenat.

„U pripremi predstave „Kaspar“ imali smo mnogo poteškoća, jer smo je radili u jeku pandemije. Nekako smo u kreaciji reditelja Lolića i velikim naporom cele glumačke ekipe uspeli da dovedemo predstavu „Kaspar“ na poželjan nivo“ kaže Dragićević.

Kako kaže posle predstave „Kaspar“ malo toga je isto u negovoj karijeri.

„Nesumnjivo, uloga Kaspara je prekretnica u mojoj karijeri. To je važna tačka u mom glumačkom razvitku. Pronašao sam u sebi neke nove glumačke elemente, za koje nisam znao ni da postoje. Verujem da sam ulogom u predstavi „Kaspar“ dobio osnovu za teže, zahtevnije i slojevitije zadatke“ kazao je Dragićević.

Za ulogu u predstavi „Kaspar“ Dragićević je dobio silne nagrade među kojima mu je; kako kaže, najdraže priznanje „Nebojša Glogovac“.

„Takva nagrada je lep teretkoji mora da se nosi. Imam obavezu da naše Jugoslovensko dramsko pozorište prezentujem na najbolji mogući način. Nema više prostora da nešto slabo igram“ kazao je Dragićević.

Za njega ekspanzija snimanja televizijskih serija predstavlja odličan splet okolnsoti za profesionalce u srpskoj kinematografiji.

„Postoji konkurencija koja motiviše glumce da budu najbolji što mogu. Jedna produkcija podigne visoko lestvicu, pa druga pokuša da je dostigne u svim parametrima profesionalnog delovanja i tako dolazimo do odličnih okolnosti za glumce“ kazao je Dragićević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.