U trendu

Drugo izdanje romana Jelene Lengold „Odustajanje“

BEOGRAD – „Arhipelag“ je upravo objavio drugo izdanje novog romana Jelene Lengold „Odustajanje“, koji je naišao na odličan prijem kod čitalaca i kritike.

„Odustajanje“ je priča o ženi u tri životna doba, o njenim sećanjima na detinjstvo i odrastanje, kao i na minule i nezaboravljene ljubavi, o iskustvu pune zrelosti, o činjenicama intimne i porodične istorije koje se ne mogu potisnuti, ali se o njima mora pričati.

Jelena Lengold vešto pripoveda o junakinji koja nerazrešena sećanja detinjstva pretvara u entuzijastična iskustva mlade žene koja je iz malog grada odrastanja odavno prešla u veliki grad, da bi se čitava priča na uzbudljiv način razrešavala u njenim zrelima godinama, kada junakinja preispituje i sažima celokupno svoje iskustvo govoreći i o stvarima koje po pravilu ostaju prećutane.

Taj susret junakinje sa pričom svog života predstavljen je sa napetošću po kojoj je prepoznatljiva proza Jelene Lengold.

„Odustajanje“ se pojavljuje 15 godina posle prethodnog romana Jelene Lengold „Baltimor“, čije je drugo izdanje „Arhipelag“ objavio 2011.

Između dva romana Lengold je objavila knjige priča „Vašarski mađioničar“, „U tri kod Kandinskog“ i „Raščarani svet“, knjigu izabranih priča „Pretesteriši me“, knjigu pesama „Bunar teških reči“ i knjigu izabranih pesama „Izaberi jedno mesto“.

Lengold je nedavno dobila Nagradu čitalaca Evropske unije za najbolju evropsku priču.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.