U trendu

Egipat počasni gost narednog Sajma kniga

Ambasadoru Egipta u Srbiji Amru al-Guvejliju danas je na Sajmu knjiga u Beogradu uručena otvorena knjiga, čime je označeno da će Egipat naredne godine biti počasni gost te književno-izdavačke manifestacije.

Otvorenu knjigu predao mu je na svečanosti u Hali 1 Beogradskog sajma ambasador Maroka u Srbiji Amine Belhaž, čija zemlja je bila počasni gost ovogodišnjeg Sajma knjiga.

On je izrazio zadovoljstvo učešćem Maroka na toj važnoj manifestaciji, dodajući da je domaća publika pokazala veliko interesovanje za marokansku kulturu i literaturu.

„Uspeh je rezultat kolektivnog napora“, poručio je on i zahvalio na svemu predstavnicima Beogradskog sajma, Gradu Beogradu i izdavačima iz Maroka.

Egipatski ambasador rekao je da Egipat želi više da saradjuje sa Srbijom na polju kulture.

„Kairo će biti srećan da nastavi marokanski rad na dovodjenju arapskih pisaca ovde“, kazao je Al-Guvejli.

Generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić rekla je da je na ovogodišnjem sajmu učestovovalo 980 izlagača, od kojih 393 iz zemlje, a da je o toj manifestaciji izveštavalo više od 1.300 novinara.

Ona je dodala da se još uvek ne zna tačan broj posetilaca ovogodišnjeg sajma, ali da sa sigurnošću može reći da je oboren prošlogodišnji rekord kada je sajam posetilo oko 200.000 ljudi.

Navela je da je Sajam knjiga prvi put bio dostupan osobama sa invaliditetom.

Kapije ovogodišnjeg Sajma knjiga pod sloganom „Radost čitanja“ biće zatvorene večeras u 21 čas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.