U trendu

Filharmonija svira dela Hristića, Sibelijusa, Šumana, Berija

BEOGRAD – Beogradska filharmonija predvođena mladom dirigentskom zvezdom Gregorijem Majerhoferom sviraće dela Hristića, Sibelijusa, Šumana i Berija 21. februara u Kolarcu, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

Kao solistkinja nastupiće vilinistkinja Beogradske filharmonije Ksenija Milošević, koje će uz orekstar izvesti „Simfonijsku fantaziju“ Stevana Hristića.

Ksenija Milošević je članica orkestra više od 20 godina i sa svojim kolegama sviraće delo Stevana Hristića jednog od osnivača i prvog šefa dirigenta Beogradske filharmonije koji je svojom sveukupnom delatnošću dao ogroman doprinos razvoju srpske muzike u prvoj polovini 20. veka.

Mladi dirigent Gregor Majerhofer autentična je ličnost na svetskoj muzičkoj sceni. Ovaj dirigent, kompozitor i pijanista trenutno je asistent dirigenta Berlinske filharmonije, a studirao je na američkom Džulijardu kod čuvenog Alana Gilberta, nekadašnjeg šefa Njujorške filharmonije.

Njegov kompozitorski opus posebno obeležava posvećenost ekologiji, te se u Majerhoferova dela ubraja i „Koncert za insekte i orkestar“.
On će Beogradsku filharmoniju premijerno predvoditi u izvođenju raznovrsnog repertoara.

Koncert otvara „Tužni valcer“ Jana Sibelijusa, nakon Hristićevog dela publika će čuti Šumanovu uvertiru „Manfred“, a „Interpretacija“ Lučana Berija zatvara program iz ciklusa „#Brat Betoven“.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.